Den massive sangkatalogen til The Beatles har fremdeles ikke funnet veien til verdens største digitale musikkbutikk iTunes. Tidligere i år ble det kjent at The Beatles, Harmonix og EMI har blitt enige om en måte å presentere bandets musikk i et nytt videospill som etter planen skal presenteres i 2009. Det kan imidlertid bli en stund til bandets klassiske låter kan lastes ned lovlig med et tastetrykk fra iTunes eller andre digitale musikkbutikker.

– Vi er veldig for dette. Vi har ivret for det, men det er en del humper i veien. Det siste jeg hørte var at hele prosessen hadde stanset opp, uttalte McCartney til Billboard Magazine denne uken.

Populært

The Beatles vinner stadig nye fans verden over. Dersom man skal måle etter tallene til det sosiale musikknettstedet LastFM, et nettsted som måler brukernes musikkvaner, var The Beatles på tredjeplass blant de mest spilte artistene i forrige uke med over en million spillinger. Totalt har nettstedet registrert over 134 millioner spillinger av bandets låter.

Fireman

McCartney gir denne uken ut albumet «Electric Arguments» med sideprosjektet The Fireman. Det er det foreløpig tredje albumet under dette aliaset. McCartneys omfattende solokatalog ble gjort tilgjengelig på iTunes i mai 2007. Det er altså mulig å få tak i enkelte Beatles-låter sunget av McCartney, men da bare på hans mange liveutgivelser.

Forhandlinger

Ifølge Billboard har ikke Apple Corps og EMI blitt enige.

– Når noe er så stort som The Beatles er det snakk om tunge forhandlinger, fortalte McCartney.

Han la også til at EMI ønsker seg noe The Beatles ikke er villige til å gi.

– Hei! Det høres ut som musikkbransjen. Det er mellom EMI og The Beatles. What else is new, kommenterte han tørt.