Så man skulle tro at det å få lov til å spille verdens mest kjente hemmelige agent, er alle gutters våte drøm. Men ikke for Pierce Brosnan i følge Wenn og filmnettstedet imdb. I et intervju forteller den tidligere 007-agenten at det å spille James Bond, var som å «inngå en pakt med jevelen».

– Du vet at denne pakten «med djevelen» vil følge deg. Men du håper bare du kommer deg ut av det. Jeg har ikke noen bitre følelser, men jeg ble utslitt av det, sier Brosnan som for tiden er kinoaktuell i storfilmen «Mamma Mia!».

Brosnan medgir at det å spille Bond er en krevende affære, ettersom franchise-filmserien hadde strenge regler rundt hvordan man kunne oppføre seg, skriver Release.no.

– Du blir en slags ambassadør for et lite land. Bond er en industri, sier Brosnan.

Connery favoritt

I et intervju med den engelske avisen The Mirror, sier Brosnan at hans favoritt-Bond er og blir Sean Connery.

– For meg er det bare en Bond og det er Sean, selv om Daniel Craig er fantastisk. Jeg er veldig spent på den nye filmen for å se hvor serien går videre. Jeg har ikke snakket med Daniel på en stund, men jeg skal snart møte ham, vi skal gå ut og ta en øl, sier Brosnan til avisen.

Også i dette intervjuet er Brosnan inne på hvordan Bond-rollen følger en skuespiller resten av karrieren.

– Når du tar rollen, så er den så ikonisk at du vet at straks du sier «ja», så er du en Bond for alltid. Du får et stempel, du er et nummer. Men jeg er ikke et nummer, jeg er en fri mann. Etter at det er slutt, må du finne ut hvordan du skal fortsette karrieren. Jeg så Sean Connery gå gjennom dette, sier Pierce Brosnan til The Mirror.

God lønn for strevet

Det holdt altså i massevis med de fire filmene Brosnan spilte inn som den britiske agenten 007. Men lønnen var det i alle fall ingenting å klage på. For filmen «GoldenEye» fra 1995 tjente Brosnan 4 millioner dollar, rundt 20 millioner norske kroner. Lønnen økte til hans andre Bond-film «Tomorrow never dies» i 1997. Da fikk han 8.2 millioner dollar, rundt 41 millioner norske kroner. I 1999 spilte han inn sin tredje Bond-film «The world is not enough» og fikk 12,4 millioner dollar for innsatsen, rundt 62 millioner norske kroner. Og for sin siste James Bond-film «Die another day» fra 2002 fikk Brosnan hele 16.5 millioner dollar, rundt 82,5 millioner norske kroner. Grei årslønn. (Fakta: imdb)

Foto: AP/SCanpix
Foto: EPA/Scanpix
Foto: AP/Scanpix
Foto: AP/Scanpix
Foto: EPA/Scanpix