RISØYA: I dag, mandag, starter den kristne musikkfestivalen på Risøya, men den går altså av stabelen uten en av de store artistene. Steven Curtis Chapmans yngste datter, Maria, ble påkjørt mens hun lekte i oppkjørselen til familiens eiendom i Williamson County, forteller festivalsjef Jarle Storebø til fvn.no.

Tragisk ulykke

Den tragiske hendelsen skjedde da en bil, angivelig kjørt av hennes tenåringsbror, rygget ut av oppkjørselen. I følge politiet lekte endel barn på eiendommen, men broren oppdaget ikke Maria før ulykken inntraff, skriver Korset Seier.

Ifølge planen skulle Chapman altså være et av de store trekkplasterne under årets store, kristne musikkfestivalen på Risøya. Nå er det bekreftet at Chapman ikke kommer, men festivalen har hentet inn to fullgode erstattere for ham, mener festivalsjef Storebø.

— Paul Colman og Mojo & The Info er booket inn i stedet for Chapman. Dette mener vi er kanongode artister som gjør opp for at Chapman ikke kommer, sier Storebø.

Billettsalget synker

Mandag formiddag strømmet festivalstemte folk til Risøya. Det er derimot solgt 10-15 prosent færre billetter til årets festival, sammenliknet med i fjor.

— Vi har solgt 7000 dagsbilletter på forhånd. Det er en del dårligere enn i fjor, og sånn sett er vi ikke fonøyd med salget, men vi regner med at salget nå tar seg opp, ettersom været ser ut til å bli strålende, sier en optimistisk festivalsjef Storebø, som nå peker på Jars Of Clay som det store, gjenværende trekkplasteret under årets festival.