CELIN DION: Robert Wells har vært Celine Dions faste pianist og nå får man kanskje se ham i en duett med Torstein Sødal. FOTO: Pressefoto Foto: Pressefoto:

KRISTIANSAND: Han har spilt konserter med 70 000 publikummere, opptrådt i Royal Albert Hall og vært Celine Dions faste pianist. Lørdag 2.oktober spiller den svenske pianisten Robert Wells i en hangar på Kjevik.— Jeg liker alt som er nytt, og ser frem til denne konserten, sier Robert Wells til Fædrelandsvennen på telefon fra Stockholm.

Duett med Sødal?

Lørdag er han gjesteartist på den andre hangarkonserten på Kjevik, arrangert av Torstein Sødal i samarbeid med Luftforsvarets skolesenter på Kjevik.

— Blir det duett med Sødal?

— Hehe, kanskje det? Vi får se.

Robert Wells har ikke spilt i Kristiansand siden tidlig på 1980-tallet, og gleder seg til å møte et nytt publikum.

— Det skal bli kult. Jeg skal slenge på litt! Jeg vil at folk skal ha det godt i møte med musikken min, forsikrer han

Han er en av Sveriges største artister, og har gjort stor suksess utenlands.

1,7 millioner solgte

Robert Wells´ solokonsertarrangement «Rhapsody In Rock» har passert 1.7 millioner solgte billetter i Skandinavia, han gitt ut 16 plater, solgt til gull sju ganger og til platina to ganger, og turnert i land som Kina, Tyskland, USA, Russland og Australia. Han komponerte OL-sangen i Beijing i 2008, har hatt utsolgte konserter i Royal Albert Hall i England, blitt hyret inn av den svenske kongefamilien for å opptre på Kronprinsesse Victorias 25-årsdag.

— Hvordan blir det da å spille for et par tusen i en hangar i Norge?

— Noen ganger spiller jeg for 70 000 publikummere, andre ganger for 30. Det høres kanskje rart ut, men det handler ikke om hvor man spiller eller for hvor mange. Det handler om at man spiller. Jeg liker å holde mindre konserter, det er gøy å komme i nærmere kontakt med publikum, sier Wells.

.