I går ble det kjent at Michael Jackson utsetter de fire første konsertene på 02 Arena i London til mars 2010. Hva var grunnen? Jackson hadde fått hudkreft, var blant ryktene som umiddelbart dukket opp. Flere engelske medier rapporterte at sykdom var årsaken. I dag så konsertarrangøren seg nødt til å avkrefte at Jackson er døende.

— Ville byttet kropp

— Ombookingen har ingenting med Jacksons helsetilstand å gjøre. Jeg ville byttet kropp med ham i morgen den dag. Han er i kjempeform, hevder Randy Phillips i AEG Live overfor BBC .

Derimot er det teknisk trøbbel som gjør at arrangøren rett og slett ikke er klar til å holde første konsert 8. Juli., skal vi tro Phillips.

— Showet har vokst sånn i omfang at det trengs mer tid for å bygge settet, gjøre klar videoelementene, og viktigst: Det trengs mer tid til øvelser.

Får pengene tilbake

Ticketmaster og AEG Live har sendt ut e-post til alle som har kjøpt billett med beskjed om at datoene er endret slik at «alle fans skal få samme kvalitet på både sceneopplegg og underholdning». Ifølge Phillips skal alle som ikke har mulighet til å komme på konsertene i mars få tilbud om å få billettpengene tilbake.

Skuffelsen er likevel enorm hos mange fans, og en rekke protestaksjoner har dukket opp på internett.

Rammer nordmenn

Også norske fans som for lengst har booket fly og hotell, er sinte.

«Nei, dette var en skikkelig dårlig nyhet! Jeg hadde gledet meg til å være på en av de første konsertene. Få være en av de første som får med seg låtvalgene, overraskelsene og alt det der» skriver «Sunshine» på mjoai.com, en norsk fanside for Michael Jackson.

Andre setter spørsmålstegn ved om dårlig tid er den egentlige grunnen til avlysningene.

«Kunne godt fått en del ganger bedre grunn enn det der. På grunn av at de skal øve på å skifte klær!», skriver «Shadowfax».

50 konserter

Det var i mars at den selvutnevnte «kongen av pop» annonserte sitt konsertcomeback. Ti planlagte konserter ble raskt til 50, og Jackson skal ha solgt mer enn en million billetter.

Michael Jackson har levd et eremittaktig liv siden han ble frifunnet for anklagene om sex-misbruk i 2005.