Marry-Ann Gimre har lenge visst at hun har evner utover det vanlige. Men det er en delt følelse at offentligheten nå også får se Gimres «6. sans».

— Det var en kjempeutfordring å stå frem. Vi er jo på Sørlandet, så jeg føler nesten at jeg kommer ut av skapet ved å synliggjøre evnene mine, sier Gimre til fvn.no.

Oppløst i tårer

I kveld vises andre episode av «Jakten på den 6. sans» på TV Norge, og for første gang får seerne bli kjent med Marry-Ann Gimre fra Kristiansand – nå bosatt på Vigeland i Lindesnes. En av oppgavene i kveld er at deltakerne blir tatt med til et åsted for et massedrap som skjedde på Søndre Land i 1833. Deltakerne skal prøve å finne frem til hva som skjedde.

I programomtalen som har gått på TV Norge i det siste vises Mary-Ann Gimre oppløst i tårer på stedet.

— Folk ser jo at jeg griner. Det var en tøff påkjenning fordi jeg selv kjente de energiene som var der. Jeg kjente utrolig mye sorg og redsel i min egen kropp.

- Hva tenker du om at hele Norge nå får se deg i en så sårbar situasjon?

— Jeg tenker vel «ja, ja, det er jo meg. Jeg er sånn,» svarer Gimre.

Vil hjelpe mennesker

Det er «reading» som er hennes spesialfelt. Det vil si at hun «leser» mennesker.

— Jeg har holdt på rundt 20 år, og har gått på kurs. Jeg pleier mest å få en gjenstand og lese ut fra denne, fordi gjenstanden har et energiavtrykk som jeg kan lese. Hovedoppgaven min er å hjelpe mennesker til å utvikle seg selv så de lettere kan stole på seg selv, forklarer 50-åringen.

Hun tar imot besøk hjemme hos seg, og tar betalt for å «se» inn i personen.

— Jeg får informasjonen min via klarhørsel, klarsyn og fornemmelser i egen kropp. Noen ganger kommer det som ord og setninger, og bildesnutter. Den informasjonen jeg får når jeg tuner meg inn på den jeg leser, bruker jeg til å veilede han eller hun i sin livssituasjon.

- Hvordan oppdaget du evnene dine?

— Min mor har alltid fornemmet ting, for eksempel har hun spådd i kaffikoppen. Jeg har selv vært litt mystisk opptatt av det uten å tenke så mye over det. Plutselig har jeg fått informasjon om folk uten å skjønne hvorfor. Men så har jeg videreutviklet meg gjennom deltakelse på flere kurs, og fått mye gode tilbakemeldinger, sier Marry-Ann Gimre, som understreker at hun selv ikke har noe svar på hvorfor hun har disse evnene.

Visste hva venninnene fikk på skoleprøver

Hun nekter å spå fremtiden til folk. Hun «stenger» også ute evnene sine til vanlig.

— Jeg må «tune meg inn». Jeg er ingen åpen kanal hele tiden, da hadde jeg blitt dødssliten. Så folk trenger ikke å føle at jeg kan lese de hele tiden, sier Gimre.

Hun fikk se en førpremiere på programmet sammen med familie og venner lørdag kveld, siden hun skal reise bort søndag.

— Det var litt uvirkelig. Jeg har jo vært der med tv og kameraer, men jeg glemte litt at jeg var med på et tv-program. Men jeg var veldig impulsiv og litt sprø – og sånn er jeg jo, sier Marry-Ann Gimre.

Hun er glad for at hun ble med, og mener hun har fått utviklet evnene sine. Så langt har hun kun fått positive tilbakemeldinger for at hun meldte seg på programmet – etter press fra mannen Terje. Blant annet fikk hun nylig en telefon fra en gammel klassevenninne.

— Hun sa «nå skjønner jeg jo, du visste jo alltid hva vi fikk på prøvene».

DELTAKERNE: Her er deltakerne i årets sesong av "Jakten på den 6. sans". Marry-Ann Gimre står nederst, nummer to fra venstre. Foto: TV Norge Foto: TV Norge