Her i Norge er tordenguden Tor selvsagt mest kjent fra den norrøne mytologien. I vognen bak bukkene Tanngnjost og Tanngrisne påkaller han lyn og torden ved hjelp av hammeren Mjølner. I tegneseriens mekka, USA, er han imidlertid mest kjent som en av serieuniverset Marvels største superhelter.

Serie

I tegneseriens verden gjorde tordenguden Thor sin entré i 1962 og også denne karakteren ble skapt av Stan Lee og miljøet rundt ham. Lee sto også bak karakterer som Spider-Man, Hulk og Iron Man. De siste årene har filmatiseringen av Marvels serieunivers tatt av for alvor med suksessfilmer om nevnte Spider-Man og Iron Man, men også filmer om Fantastiske 4, Hulk og X-Men. Det har lenge blitt spekulert i hva som bli den neste store superhelten som trekker til kinosalene, og nå er sannsynligheten stor for at det blir Thor.

Film

Nettstedet Deadline Hollywoods Nikki Finke er ofte først ute med store filmnyheter og melder nå at det er den fremdeles relativt ukjente Chris Hemsworth som skal svinge hammeren. Hemsworth spiller for tiden kaptein George Kirk i den nye Star Trek-filmen, og han skal også være aktuell til en kommende filmatisering av «Red Dawn». Filmen om tordenguden skal etter planen komme ut i mai 2011. Rykter

Den internasjonale filmdatabasen Imdb.com har også 2011 som utgivelsesår, og der ramses det også opp flere av de interessante ryktene som har dukket opp i forbindelse med filmen. På grunn av innsatsen i filmen «The Mask» mente flere at Jim Carrey burde spille Loke. Brad Pitt, Channing Tatum og Alexander Skarsgård har også vært nevnt som kandidater til hovedrollen som Thor.