Hvilken bok vil du anbefale?

"Analfabeten som kunne regne" av Jonas Jonasson, forfatteren bak "Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant". Jeg humret gjennom hele boken, samtidig som undertonen i boken er alvorlig, med apartheid som bakteppe.

Tre favorittforfattere?

Jeg synes det er vanskelig å trekke frem forfattere som favoritter. Jeg har flere favorittbøker, både av norske og utenlandske forfattere. Men slik vi mennesker forandrer oss, så endrer også smaken seg. En av de vakreste bøkene jeg har lest heter "Til mine døtre" av Elizabeth Noble. Den kan jeg anbefale.

Hvilken forfatter er overvurdert?

Jeg tenker at det å skrive en bok er en prestasjon i seg selv, og da er det ikke riktig å si at noen forfatter er overvurdert. Men noen forfattere er mer krevende enn andre. Jeg har aldri klart å fullføre "Sofies verden" men det sier nok mer om meg enn om Jostein Gaarder.

Låner du, laster du ned eller kjøper du bøker?

Som regel kjøper jeg bøker.

Når leser du?

Jeg leser hele tiden og overalt. Store deler av jobben min går ut på å lese dokumenter og utredninger. Skjønnlitteratur leser jeg stort sett hjemme, når jeg har fri.

Hvilken bok leser du neste gang?

Nå har jeg nettopp begynt på "Et helt halvt år" av Jojo Moyes. Etter den ligger en bok jeg fikk i gave av Venstres Dag Vige, i køen. Den heter "Før flommen tar oss" av Helena Thorfinn. Boken tar utgangspunkt i Bangladesh, og jeg ser frem til å lese den.

Hvilke bøker leser du absolutt ikke?

Jeg er ikke så god på selvbiografier av mennesker som fremdeles lever. Dessuten er jeg nokså skvetten av meg, så krimbøker leser jeg heller ikke så mye av.