— Det er jo alltid gøy å være først ute med noe, sier Heine Totland til Fædrelandsvennen.

Den selvdefinerte rockekokken har akkurat servert en smakebit av det han og Kristiansand symfoniorkester skal fremføre i konsertsalen i Kilden torsdag kveld. I «Heine, KSO, mat og musikk» skal artisten fremføre en fullverdig konsert, mens han tilbereder et treretters måltid som publikum blir tilbudt etterpå.

— Dette er aldri gjort før. Både jeg og KSO har søkt litt, og vi tror aldri dette er gjort før. Jeg har hørt om en som stekte en fisk på scenen under Vossajazz, men dette er noe annet, sier Totland.

— Vi håper at vi trykker på startknappen for noe som kan bli en årlig tradisjon, sier KSO-direktør Stefan Sköld.

Heine Totland serverte onsdag morgen et titalls publikummere jordbær- og rabarbrasuppe med vaniljerømme. Publikum var i denne anledningen et utvalg personer som Kilden og Totland hadde invitert fordi de ønsket å gi en klapp på skulderen til de som bidrar til å gjøre Kristiansand til en god sommerby. Her er pensjonistparet Edvard og Aslaug Brøvig, som inviterer cruiseturister inn i hjemmet sitt i Posebyen. Foto: Tore André Baardsen

Totland er kjent for flere store musikalroller, blant annet i «Mamma Mia» «Buddy Holly» og «Jesus Christ Superstar». Totland har også hatt stor suksess med tv-programmet «Det norske måltid», som han har gjort sammen med Arne Hjeltnes.

— Jeg er en veldig entusiastisk hobbykokk. Det må jeg være, for jeg har en kone som er dårlig på kjøkkenet. Men hun er flink til å synge, så det veier opp, sier Totland smilende.

Konserten i Kilden er eksklusiv for det sørlandske publikum, men Totland utelukker ikke at det kan bli aktuelt å gjøre noe lignende senere.

— Det er ingen konkrete planer, men jeg merker interessen. Spesielt fra Glamat-festivalen i Stavanger, hvor jeg er litt involvert. Så andre kommer nok til å adoptere denne ideen, sier artisten.