Denne dansegjengen skulle illustrere optimisme. Foto: Jarle R. Martinsen
I denne seansen går jentene fra å være triste til å bli glade. Foto: Jarle R. Martinsen
Vilde Fredvik sang solo. Veldig imponerende. Hun uttrykte "følelsen av å eksplodere". Foto: Jarle R. Martinsen
Her er det våryrhet som vises! Foto: Jarle R. Martinsen
Her ble det å ha det tøft illustrert. Foto: Jarle R. Martinsen

— Vi er superfornøyde med at våre to show i Kilden i dag ble stappfulle! Årets tema på forestillingen var «følelser», og det ble uttrykt gjennom dans, sang og ulike innslag. De yngste elevene på scenen i dag var bare 4 år gamle, mens de eldste var 20, forteller koreograf Marthe Westgaard, som også driver Spinn Dansestudio.

Koreograf Marthe Westgaard var svært fornøyde med jentenes innsats lørdag. Foto: Kristian Hole

Med et variert danseprogram, kunne publikum se flere forskjellige stiler, fordelt utover 30 innslag.— I dag fikk vi sett danseelementer innenfor jazz, klassisk, hiphop, ballet og mye annet. I tillegg var det også sangsekvenser og innslag av musikalsjangeren, sier Westgaard.

Forestillingen i Kilden ble spilt to ganger lørdag. Fjorårets oppsetning ble også utsolgt.

Fornøyd publikum

Ragnhild Krosshus var en av mange tilskuere som tok turen til Kilden lørdag. Hun satte stor pris på danseshowet.

— Det var rett og slett et kjempefint show. De var veldig flinke til å danse alle sammen, forteller en fornøyd Krosshus.

Mathilde Krosshus (t.v) kom med mormoren Ragnhild Krosshus. Begge storkoste seg på lørdagens første show. Foto: Kristian Hole

Hun tok med seg barnebarnet Mathilde Krosshus, som også satte stor pris på forestillingen.— Jeg dro mest for å se venninnen min opptre. Det var kjempegøy å dra hit i dag med mormor!

Øver overalt

Søstrene Lykke (11) og Synne Sulland (15) har vært med Spinn Dansestudio siden det ble etablert på Flekkerøy i 2008. De sto selvfølgelig på scenen lørdag.

— Vi har vært med siden det hele begynte, så det er kjempegøy å stå på scenen her i dag, og i alle fall når det er utsolgt, forteller Lykke Sulland.

Søstrene Lykke (11) og Synne Sulland (15) har trent 5 timer i uka for å forberede seg til showet. Foto: Kristian Hole

Søstrene jobber hardt for å få dansetrinnene helt perfekt. Hver uke setter de av god tid til dansetimer.— Jeg øver hjemme, på skolen, og på Kilden, vi øver rett og slett overalt! Vi bruker rundt 5 timer i uka på dansing, mest innenfor jazz, musikal, og klassisk ballett, sier Synne Sulland.

Dansemiljøet har også skaffet henne gode venninner.

— Miljøet er kjempebra, og vi kommer overens med alle. Flere av de andre danserne har jeg blitt gode venner med, sier Sulland.

Holder styr på 500 elever

Selv om Marthe Westgaard og dansestudioet må holde styr på 500 elever i variert alder, har hun full kontroll.

— Vi har 50 hjelpsomme foreldre bak scenen som støtter oss, så vi har blitt rutinerte på å holde kontrollen, sier Westgaard.

Siden 2008 har hun vært en av drivkreftene bak Spinn Dansestudio, sammen med Katrine Kjøde.

Spinn Dansestudio leverte et variert program på Kilden, med innslag fra hiphop til ballett. Foto: Kristian Hole

— Vi begynte på Flekkerøya i 2008. Siden den gang har det vokst, og nå har vi utrolig mange dyktige elever.Westgaard ble lettet når hun så hvor mange som møtte opp lørdag.

— Jeg husker at jeg ble lamslått i fjor når jeg kom i Kilden. Da var det full sal! Det er utrolig gøy å se at vi klarte det i år også. Det er jo ikke en billig affære å leie Kilden, så vi setter kjempestor pris på at så mange barn, foreldre og besteforeldre støtter opp. Det gir jo store muligheter for elevene våre, som elsker å opptre, avslutter Westgaard.