— Jeg mener det er viktig for Kristiansand som en studentby å ha en inkluderende og engasjerende studentuke på lik linje med andre større studentbyer i Norge, sier prosjektleder for UGA 15, Anette Bylund.

Ny studentuke

I 2007 startet studentuka Kultopia, som ble arrangert fire ganger fram til 2011. Den ble lagt på is på grunn av manglende interesse. I 2014 prøvde man på nytt, og studentukaSørlys ble startet opp av en gjeng studenter fra UiA. Dette skulle også vise seg å være et mislykket forsøk. 13. mars prøves det på nytt, og nå skal det samarbeides med UGA Grimstad.

— Denne gangen har vi en visjon, noe som vi ikke har hatt tidligere. Det som er nytt og bedre er at vi har Anette som er ansatt til å gjøre en jobb for UGA, forteller leder for de frivillige på Østsia, Håkon Myrer, som er med på å arrangere UGA 15. ## - Store forventninger

Han mener også at det er viktig med en studentuke i Kristiansand:

Håkon Myrer tror at UGA 2015, som arrangeres på Østsia, blir en suksess. Foto: Svein Kristian Larsen

— Studentmassen i Kristiansand er stor i forhold til byen. Derfor er det veldig viktig at vi viser at vi er her, i mye større grad enn det vi har gjort tidligere. Jeg har store forventninger til det nye samarbeidet med UGA Grimstad. Dessuten har Anette Bylund jobbet veldig hardt for å få til et bra opplegg for Østsia, sier Myrer.Curatus, linjeforeningene for sykepleierstudenter og studentradioen, har nå blitt bidragsytere til UGA 15. — Jeg setter stor pris på at studentaktivitetene og linjeforeningen er entusiastiske og ønsker å være med å bidra til et godt og bredt program, sier Anette Bylund.

Et samarbeid med disse foreningene vil i følge Bylund merkes i større grad neste år.

— De kommer til å bidra i enda større grad neste år, men har nå lagt et veldig godt grunnlag for å utvikle samarbeidet, sier hun entusiastisk.

På UGA 15-programmet står blant annet Team Me og stand up med Christer Torjussen.

— Det vil også bli tilbudt vinsmaking og ølbryggerkurs, legger Myrer til.

Suksess i Trondheim

I Trondheim har de stor suksess med UKA. Ingeborg Elgheim, pressesjef for UKA 15 Trondheim, forteller at det tar tid å utvikle seg til noe større:

— Som i alle andre organisasjoner og i arbeidslivet generelt tar det tid før ting sparkes i gang.

I Trondheim startet det med en revy, og har etter det huset store navn som Jay-Z og Muse. Elgheim mener det er mange grunner til at de har kommet dit de er i dag.

— Vi skifter ut mannskap hvert år vi arrangerer, og vi har verdier og motivasjonsfaktorer som er viktige for utviklingen, forteller hun.