**Xbox 360

Alone in the Dark**

Utgiver: Atari

Genre: Skrekk

Plattformer: 360, PC, PS2, Wii, PS3 kommer senere

PEGI: 18+

Alone in the Dark var egentlig det første skrekkspillet som ble laget. Men det er lenge siden, og siden den gang har sjangeren utviklet seg med spill som Resident Evil. Nå er det et nytt Alone in the Dark-spill fra den franske utvikleren i hyllene, og det er noe av det verste jeg har spilt.

Du skjønner ganske kjapt at det noe som ikke stemmer når det første du blir bedt om å gjøre er å blunke gjentatte ganger for å se skarpt. Ikke at dette i seg selv er noen big deal, det går over ganske fort, men det er symptomatisk for at her har noen fått utfolde seg uten noen som helst form for kritisk sans, noe som preger hele spillopplevelsen.

Neste irritasjonsmoment er selve fyren du kontrollerer. Han ser ut som om han må konstant på do når han går, og han er ekstremt kronglete å bevege. Kamera lar seg heller ikke flytte dit du vil ha det, du får nesten vondt i hodet av å se på de rykkete bevegelsene når du prøver, og av og til blir Carnby, som fyren heter, rett og slett sittende fast, selv om det ser ut til at du har har fri bane.

Utviklerne har skrytt skikkelig av flammene i spillet, som er det neste dølle spillelementet på menyen. Man burde på et tidlig stadium innsett det åpenbare faktum at det rett og slett ikke finnes noe som er kjedeligere enn å slukke flammer i spill. Sprenge og tenne på = gøy, slukke og rydde opp = kjedelig, helt grunnleggende spilldesign. Det blir ikke bedre når de du prøver å hjelpe ved å slukke flammene begynner å tute ”ææææsj, ikke gjør det” når du treffer dem med spruten fra brannapparatet. Tempoet i spillet er også helt feilbalansert, av og til må du stå og vente på at noe skal brenne i stykker før du kommer deg videre.

Som om ikke det var lett nok å dø på grunn av de elendige kontrollene, har utviklerne til alt overmål greid å bytte om standardknappene for å hoppe og løpe i denne typen spill, noe som i skrivende stund i hvert fall har resultert i dobbelt så mange stup ned i avgrunner som strengt tatt nødvendig.

Alone in the Dark er noe av det mest uferdige jeg har prøvd noen gang. Jeg har egentlig lyst til å gi det bunnkarakter, men havner på en toer i ren vantro og en slags fascinasjon over at det er mulig å bruke så mange ressurser på noe så dårlig. Det er nesten ufattelig at noen lanserer noe som er så lite spillbart som dette. Styr unna.