Mannen som i sin tid fant opp Final Fantasy-serien, Hironobu Sakaguchi, er tilbake med et nytt rollespill til Xbox 360. Mange ble nok litt skuffet over hans forrige bidrag til konsollen, Blue Dragon, som var en tegneserieinspirert variant over samme lest. Denne gangen er han tilbake i mer kjent driv, med androgyne snålinger som denger sverd i skallen på mildest talt fantasifulle monstre i et storslagent spill som leveres på hele 3 DVD-er.

Hovedpersonen i Lost Odyssey er en kar ved navn Kaim Argonar. Han er udødelig, og har angivelig levd i 1000 år. Han husker ikke noen ting av hva han har gjort, men fortiden hans blir stadig avslørt gjennom drømmer som kommer med jevne mellomrom.

Ved spillets begynnelse er han og jenta Seth de eneste overlevende etter et enormt slag som ender i katastrofe. Myndighetene får ferten i at ingen kan ta knekken på de to, og sender dem ut på farlig oppdrag.

Eventyret er i gang, og det går ikke lenge før heltene våre står til knærne i monstre, sammen med tredjemann på laget, som funker som en slags Jar Jar Binks i historien. En skikkelig plagsom idiot, som drikker, banner og er både ufin og feig. Helt til kampene begynner, vel å merke. Da er han god å ha. Til tross for at han sutrer på grensen til det irriterende er han en skikkelig råtass på slagmarken.

Du slåss etter tur som i andre japanske rollespill. Det gjelder å velge riktige angrep for å få skurkene i bakken, samtidig som du holder deg selv i live med magi og helsedrikker. Spillet lar deg velge hvilke figurer som skal lære seg hvilke magiske triks underveis, og det er en lettelse at det helt fra start går an å lære alle i reisefølget evnen til å helbrede de andre. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har måttet bite i gresset fordi en sveklingtrollmann med eneansvar for saniteten har gått i bakken i denne typen spill.

Systemet med å bygge opp figurene dine er kanskje ikke like sofistikert som i de siste spillene i Final Fantasy-serien, og det er litt irriterende at man ikke får tilbake helse— og magipoeng når man lagrer, som har blitt standard i genren. Men dette kan omgås ved å lagre og laste inn spillet igjen, hvis du skulle ha behov for det.

De fleste monstrene du møter underveis krever ikke stort å få hasen på, men bossene er fantasifulle og krever at du bruker spesielle strategier for å få dem i bakken.

Lost Odyssey ser bra ut, det har en storslått over toppen-historie, helter som til tross for et heller sart utseende er tøffere enn en divisjon med Ramboer, vakker musikk, tildels rørende samspill mellom figurene, humor, utfordrende bosser og alt annet som skal til i gode turbaserte rollespill med japansk vri. Liker du Final Fantasy-serien, kommer du til å like dette også.

Lost Odyssey

Utgiver: Microsoft

Genre: JRPG (Rollespill i japansk stil)

Plattformer: Kun 360

PEGI: 16+