Han har gitt ut album siden begynnelsen av 60-tallet. 30. april fylte Willie Nelson 79 år. Denne uken er han aktuell med en av sine aller beste plater i nyere tid.

Den levende legenden fra Forth Worth i Texas har en av countrymusikkens mest særpregede stemmer. Klarer du ikke stemmen hans, er det ikke noe poeng i å lese videre. Liker du den, så følg med. For her blir Willie Nelson på mange måter revitalisert via sin sønn Lukas. Han har skrevet tre av låtene, mens han spiller og synger med på halvparten av de andre på dette innholdsrike albumet på 14 låter. En annen sønn, Micah, er med på "Come On Back Jesus".

willienelson.jpg

Platen starter med en litt traust litt låt, "A Horse Called Music", med en annen gammel traver og venn som gjest, Merle Haggard. Etter det blir det litt morsommere og mer underholdende når Snoop Dogg synger seg gjennom noen et vers på "Roll Me Up", som har en tekstlinje som "Roll me up and smoke me when I die". Jamey Johnson og Kris Kristofferson er også med på denne låten.Her er en fin blanding av nye originallåter og coverversjoner. Den beste i førstnevnte kategori er nok versjonen av Pearl Jams "Just Breathe". Willie og Lukas Nelson tar den til sitt eie på en mesterlig og besnærende måte.

Hele veien er dette variert og flott. Det glipper sjelden. Produsent Buddy Cannon har limt dette sammen på en elegant måte. Det gjør også godt å høre stemmen til Sheryl Crow i dette selskapet på "Come On Up To The House". Og når det hele avsluttes med en flott versjon av Coldplays glimrende, "The Scientist", føles det rett å håpe på at Willie Nelson ikke dør med det første, og at han fyller opp sin allerede imponerende katalog med enda flere utgivelser.

Vi har mange gamle "Heroes". Willie Nelson er en av de største heltene innenfor sitt felt.