Bak Sea Change skjuler det seg bare én artist, nemlig Ellen A. W. Sunde fra Flekkefjord. Hun gjør både det instrumentale og det vokale, og det hviler en slags internasjonal dimensjon over dette albumet. Ikke rart at hun allerede har fått låtene sine anmeldt i viktige britiske publikasjoner. Dette er hennes debutalbum, og det går greit å plassere Sunde blant nye, spennende artister som Emilie Nicolas og Aurora Aksnes. For det handler om elektronisk dandert pop som tidvis er drømmende og dvelende som de rolige, lange og seige «Fearless» og «Knives» til festlig og fengende synthpop som med «Wooden House» og «Above».

Hele veien er produksjonen delikat og fristende å lytte til, og Ellen A. W. Sunde synger med en stemme som både er i besittelse av autoritet og en god klang. Mye av det hun gjør kan vi kanskje kalle drømmepop. Litt mystisk og uforklarlig. Akkurat det framstår også som svakhet på noen av de lange låtene; det blir litt kjedelig og stillestående. Eksempelvis er avslutningslåten «Raan» hakket for ambient og repeterende for sitt eget beste.

Sea Change har gode løfter i seg. Mye er bra, men det er lett å forestille seg at det kommer bedre musikk fra henne enn dette.