— Vi har inngått et strategisk samarbeid med Roskilde-festivalen, og det første som skjer er at vi arrangerer slippfest for dem 18. april på Pir 6. Der spiller Blood Command pluss DJ's. Der skal flere nye Roskilde-artister presenteres eksklusivt for Kristiansand, og det vil bli loddet ut gratis-gjenstander med forbindelse til Roskilde-festivalen, sier Kjetil Nordhus.

Sørf-sjefen er også leder for avviklingen av bransjetreffet Sørveiv. Det er dette treffet som nå samarbeider med Skandinavias største musikkfestival med tradisjoner tilbake til tidlig syttitall.

— Vi skal bli enige om hvordan vi skal kunne utnytte hverandres nettverk og ressurser. For eksempel kan jeg tenke meg å utfordre dem på at den som booker skandinaviske band hos dem kan komme og se bandene som spiller på Sørveiv, sier Nordhus.

Sørveiv er et regionalt musikkbransjetreff som avvikles for tredje gang i Kristiansand 1. og 2. november. Det er Sørf, Telemarkfestivalen og Sørnorsk Jazzsenter som finansierer tiltaket som dekker musikkbransjen i Telemark og agderfylkene. Her samles over hundre bransjefolk, og her spiller flere titalls band både fra den aktuelle regionen og fra resten av Skandinavia.

— Vi har også tenkt å be ressurspersoner fra Roskilde-festivalen komme og bidra til seminardelen av Sørveiv. De sitter tross alt på tung kompetanse. Vi i Sørf har vært i dialog med dem noen år og har ønsket å starte et samarbeide. Sørveiv gir oss en fin anledning. Folkene bak festivalen har en fin måte å forholde seg til andre festivaler på, det gjelder både de store og de små , sier Nordhus.