POP: Den svært populære hiphop-duoen Sara & Arash inviterte publikum opp på scenen under sin siste låt. Foto: Jan Frantzen

KRISTIANSAND: — Det er gøy her! Man kan leke hele dagen, sier Laila Linnea Wallerud (6) nede på sletta, mens Marte Wulff og Erik Faber gjør en duett på scenen.

— Det fine med Ravnedalen er at man kan leke og gå tur her, istemmer jevngamle Emma Stoveland.

SKRYTER AV RAVNEBARN: Inga og Emma Stoveland, Nicolai Wallerud, Sofia Eriksson, Laila Linnea Wallerud og Neda Wallerud koste seg i Ravnedalen. Foto: Mats Johannesen

Og mamma Inga Stoveland er enig med datteren.— Ravnedalen er en fin plass å være, og dette er et kjempearrangement for barn og familier. Det er veldig fint at det kommer en festival for barn også, sier hun.

Ravnebarn ble arrangert for første gang søndag, og Inga Stoveland mener suksessfaktoren er at festivalen henvender seg til folk i alle aldre.

— Både musikken og leken er viktig. Da er det noe både for voksne og for barn, sier hun.

Rørt festivalsjef

Festivalsjef Maja Mendoza forteller at det var i overkant av 1500 mennesker på området i løpet av dagen. Det er hun svært fornøyd med.

— Jeg er faktisk litt rørt. Det har vært over all forventning. En fantastisk dag, sier hun til Fædrelandsvennen når arrangementet nærmer seg slutten.

FESTIVALSJEF: -Jeg er faktisk litt rørt. Det har vært over all forventning, sier festivalsjef Maja Mendoza. Foto: Jan Frantzen

— Det er en festival for hele familien, og vi har forsøkt å gi dem kulturell bredde. Det har vært sirkus, workshops og konserter innen mange forskjellige musikksjangre. Og det har vært veldig god respons. - Betyr dette at det blir Ravnebarn neste år også?

— Det gjør det. Det er allerede bankers. Jeg har vært veldig spent på dette, for vi har aldri gjort noe slikt før, men alt har gått på skinner. Vi fikk litt regn midt på dagen, men det virket ikke som folk brydde seg så mye om det, sier Mendoza, som legger til at hun er svært takknemlig overfor alle som har vært med å hjelpe til med arrangementet.

- Sympatisk

Honningbarna var det store trekkplasteret i dalen, og vokalist Edvard Valberg var aldri i tvil om å takke ja til invitasjonen.

LITT HØYT: Honningbarna-vokalist Edvard Valberg har hoppet ned fra scenen. De unge tilskuerne er bergtatte, men noen av dem synes kanskje punkerne spiller litt i høyeste laget. På scenen er Fredrik Justnes, Nils Jørgen Nilsen og Lars Emmelthun. Foto: Jan Frantzen

— Det er et veldig sympatisk prosjekt. Dessuten er det utrolig fint her, sier frontfiguren, som mener også de unge er mottagelige for Honningbarnas musikk.- Nå har vi sjansen til å spille litt annen musikk enn det de kanskje får høre ellers. Man er ikke født til å lytte til én type musikk, det handler om hva man blir vant til. Derfor vil jeg tro de er mottagelige, selv om det kanskje er første gang de hører oss, sier Valberg, som lørdag spilte på festivalen Kanalrock i Horten

— Det var en ganske annen type opplevelse enn dette, men det er gøy å gjøre forskjellige ting, sier Valberg, som også forteller at planen for Honningbarna er å spille inn nye låter i nær fremtid.

God idé

Erik Faber og Marte Wulff sang sammen på låten "Racing" i 2006. I Ravnedalen hadde de en aldri så liten gjenforening. Foto: Mats Johannesen

Marte Wulff hadde fått med seg sin tidligere duettpartner — Kristiansands halvpensjonerte popprins, Erik Faber, til et par av låtene i Ravnedalen.- Det var litt rart å spille her. Det var uvant å spille for barn, men veldig gøy, sier Wulff til Fædrelandsvennen etterpå.

- Hvorfor sa du ja til å være med her?

— Jeg syntes det var en utrolig god idé. Jeg snakket med arrangørene i fjor, og tenkte at jeg ville være med. Jeg var allerede da helt sikker på at det ville bli en suksess. Det er veldig positivt med ting som er rettet mot barn, det vet jeg nå som jeg har en datter selv. Hun er to år og nesten perfekt i målgruppa. Neste år tar jeg henne med hit, sier Wulff, som håper og tror arrangementet blir en årlig greie i Ravnedalen.

— Nå vet jeg hvordan det er å spille for barn, kanskje jeg gjør det litt annerledes neste gang. Jeg er ikke akkurat noen showtype, men jeg fikk jo med Faber og han er definitivt en showtype. Det hjalp, smiler hun.

Wulff kan også fortelle at KSO-prosjektet hennes nærmer seg ferdig.

— Plata skal mikses i august og skal etter planen ut i oktober, forteller hun.