PÅ REISEFOT: De tidligere russevenninnene “Randi” (John Erik Loland) og småfrekke ”Svanhild” (Kathrine Nor Gundersen). Foto: Martine Haugland
STEMMEPRAKT: Kathrine Nor Gundersen fremfører fjorårets Grand Prix-låt “Euphoria”. Foto: Martine Haugland
RISTER LØS: John Erik Loland i en glitrende bekledning. Foto: Martine Haugland
BRISEN: I korpset «Phabmå» er det lov til å ta seg en flaske eller to på øving. Foto: Martine Haugland
INTIMT: Svein Lindland og Gro Gahre Hægeland med hver sine parykker. Foto: Martine Haugland

Se bildeserie øverst i artikkelen.

MANDAL: — Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Alt det vi har drømt om siden januar skjedde her i kveld, sier en overveldet revysjef Svein Lindland.

Teppefallet er over, og Kathrine Nor Gundersen ligger langflat på gulvet bak scenen.

– Akkurat nå har jeg blackout og husker faktisk ingenting av hva som har foregått. Det eneste jeg vet er at jeg hadde det kjempegøy der ute, sier hun.— Det var kjempestas, og at det virkelig brakte løst føles så deilig.

Holdt det gående

Revysjefen selv mener at det ikke fins noen større premie enn fredagens mottakelse på hans tiende sommerrevy i hjembyen.

— Jeg kan med hånda på hjertet oppsummere at jeg tror dette nesten må være den råeste premieren vi har hatt, sier Lindland.

10 år i 100 gikk rimelig i hundre gjennom den to timer lange forestillingen. Storsalen på Buen var stinn av forventningsfulle mandalitter.

Svein Lindland både shaket hoftene iført sleik og gullkostyme, samt sang så strupen dirret.

Trygdet korps

Kathrine Nor Gundersen valgte å gjenta fjorårets suksess med fremførelse av Euphoria, noe som skapte stor applaus fra publikum.

I løpet av forestillingen møter vi også venninnene Randi (John Erik Loland) og småfrekke Svanhild (Kathrine Nor Gundersen). De skal på reise til "Den Franske Riviera", noe som skaper diverse uenigheter på veien.

Kvintett-korpset Phabmå fremfører "Ja, vi elsker" i en noe alternativ versjon.

Håper på 50 nye

Rogna og den nye broa ble ikke overraskende også kommentert underveis. Blant annet bør Åse Lill Kimestad få en hengebro oppkalt etter seg, i følge firkløveret.

Sommerrevyen har bestått i 10 år, og skal vi tro gjengen, kan det bli flere runde tall å feire i fremtiden. I en av sketsjene feires det 50 års-jubileum. Dog i en anelse mer skrøpelig variant enn den vi var vitne til nå.

– Hvis ikke røyken tar oss først, så blir det slik, sier Gahre Hægeland med glimt i øyet.

- Hva synes du om Sommerrevyen?

<b>Olav Solberg (50):</b> – Kjempebra. Stor kvalitet spesielt på sangene. Artige innslag.

Olav Solberg (50):– Kjempebra. Stor kvalitet spesielt på sangene. Artige innslag.

<b>Marit Røyland (46):</b> – Bra til å være en amatørrevy. Jeg er ikke fra Mandal, men det var ikke så lokal humor at jeg ikke klarte å henge med. Jeg synes det er fantastisk at det fins slike ildsjeler her i byen.

Marit Røyland (46):– Bra til å være en amatørrevy. Jeg er ikke fra Mandal, men det var ikke så lokal humor at jeg ikke klarte å henge med. Jeg synes det er fantastisk at det fins slike ildsjeler her i byen.

<b>Ylva Victoria Selfors (15): </b>– Bra og gøy. Humoren er god og passer for alle.

Ylva Victoria Selfors (15):– Bra og gøy. Humoren er god og passer for alle.

<b>Tor Torkildsen (80): </b>– Litt for høy bakgrunnslyd. Jeg som hører dårlig hadde problemer med å få med meg scenelyden. Ellers bra.

Tor Torkildsen (80):– Litt for høy bakgrunnslyd. Jeg som hører dårlig hadde problemer med å få med meg scenelyden. Ellers bra.