TVEDESTRAND: De store trekkplastrene i år er blant andre Michael W. Smith og Whitecross.

— Michael W. Smith er en legende for folk i det kristne miljøet. Han vil nok fremføre en lett blanding av populære lovsanger og popsanger, forteller Roar Eikli som har hatt ansvaret for artistbookingen.

Michael W. Smith har gitt ut over 20 album, som har solgt mer en 13 millioner eksemplarer.

- God miks

Eikli tror at Whitecross vil trekke flere eldre hard-core Whitecross fans.

— Vi er utrolig fornøyde med at de kommer til oss. De skal spille på klubbscenen "The Gym". Dette blir nok en stappfull, og morsom konsert, mener Eikli.

Whitecross er et kristent metalband som ble etablert allerede i 1985. Bandet ble delt på 90-tallet, men gjorde comeback på Cornerstone Festival i 2000. — Jeg regner med at folk vil få høre en god miks av gamle slagere og nyere materiale, sier Eikli.

Han mener at festivalen har fått et godt, og variert program med artister som Salvador, Ole Børud, Royal Tailor og Hansam.

Venter 5000 til helga

Selv om Skjærgårds Music and Mission ikke starter før tirsdag, ble deltakerne allerede sluppet inn på mandag kveld.

— Nå åpner vi bobla. Det er flere som har ventet i et døgn på Gjeving, forteller Jarle Storebø, daglig leder i Skjærgårds Music and Mission Festival.

Han håper på 3000 besøkende i begynnelsen av uka, og opp mot 5000 besøkende inn mot helgen.

— De siste årene har vi solgt mellom 17.000 og 20.000 dagspass, og vi håper på det samme i år, forteller Storebø.

Skjærgårds Music and Mission er en kristen ungdomsfestival som har blitt arrangert siden 1981. Ungdommene kommer for å høre på musikk, og det holdes ulike kurs. Årets tema er hjemlengsel.

- Rusfri livsfest

Jarle Storebø har store forventninger til festivalen.

— Jeg håper at vi kan lage en fantastisk rusfri livsfest. Nå skal ungdommene kose seg med musikk, venner og bading. Det er dette vi har jobbet for i et helt år, og vi har gitt mye for at alle skal ha det bra, sier Storebø.

Heldigvis er det også meldt fint vær, som alltid har mye å si for en slik utefestival.