KRISTIANSAND: 13 kunstnere er plukket ut til Sørlandsutstillingen, som er landsdelsutstillingen for Vest— og Aust-Agder og Telemark. Tre av dem er fra Vest-Agder, tre fra Aust-Agder.

— Bjørnaali og Roland er de eneste på utstillingen som ble tatt rett inn etter første juryering. Roland vant i fjor en pris gitt av Sørlandets Kunstmuseum og Sparebanken Pluss i fjor, mens dette er noe av det første Bjørnaali gjør offentlig, og det er absolutt interessant, sier Grethe Hald, utstillingskoordinator for Sørlandsutstillingen.

TEGNER MED PAPIR: Marit Roland bidrar med sin installasjon "Paper Drawing", som er en del av en serie som kommer i forlengelsen av kunstnerens tegnepraksis. Roland kaller dem selv for skulpturelle tegninger. Foto: Privat

Bjørnaali, som er født og oppvokst i Kristiansand, viser en video uten tittel på utstillingen, mens Roland, som er fra Hægeland, deltar med "Paper Drawing" som er en installasjon av det hun kaller skulpturelle tegninger. Jens Stegger Ledaal er Vest-Agders siste representant på utstillingen, og han viser skulpturen "Turbin". Marte Gunnufsen, Anneke von der Fehr og Hilde Andorsen er Aust-Agders bidrag.Som et ledd i en prøveordning vises Sørlandsutstillingen i år kun i Telemark fylke, i Spriten Kunsthall i Skien. Til neste år blir det igjen turné i alle fylkene, før man i 2015 kun stiller ut i Aust-Agder. I 2017 blir det utstilling kun i Vest-Agder.

— Utstillingsformen der mange verk vises ved siden av hverandre har kanskje spilt sin rolle. Visningsstedene stiller krav til mer interessante utstillinger, og vi har derfor vedtatt en prøveordning der alle ressurser går til ett visningssted, sier Hald.