”It won’t rain all the time. The sky won’t fall forever. And though the night seems long, your tears won’t fall forever.”

Dette er tekst fra en av mine favorittsanger av Jane Siberry, fra en av mine favorittfilmer "The Crow" (1994) med Brandon Lee i hovedrollen. Filmen er spesiell på mange måter. Visuelt er den en fest for øynene, musikken gleder ørene og handlingen røsker godt tak i hjerterota.

Noe mørkt hviler også over filmen. Brandon Lee, sønn av Bruce Lee, ble nemlig skutt og døde (et uhell) under innspillingen. Oppfølgere ble laget, men oppnådde ikke i nærheten av den samme suksessen. Og nå til min store forferdelse ser jeg at det skal lages en ny versjon, en såkalt "remake", med Luke "hvem?" Evans i rollen som Eric Draven. Ah, jeg får vondt i sjela.

Noen filmer burde fredes. Som sjeldne fugler eller andre truede dyrearter. Bevart for ettertiden og beundret for deres unike fargeprakt og sjeldne kvaliteter.

Les ukens filmanmeldelser: "Fortiden""Den store skjønnheten" - "Prisoners"

"The Crow" er verken begynnelsen eller slutten. Og før noen hisser seg opp, ja, det finnes noen eksempler på at nye versjoner er bedre enn, eller like gode som originalene. Etter min mening, er det imidlertid dobbelt så mange eksempler på det motsatte. Og som noen som lenker seg fast til trær de ikke vil skal hugges ned, eller bygninger de ikke vil skal rives, hadde jeg lenket meg fast til enkelte filmer hvis det gikk an.

Listen over "remakes" som er varslet til å ha premiere, eller innspillingsstart i 2014 er skremmende lang. Klassikeren "Annie" fra 1982, spilles nå inn med blant andre Cameron Diaz i rollen som Miss Hannigan. En rolle som Carol Burnett gjorde med strålende glans i originalen.

Andre filmer er: "Point Break", "De syv samuraier", "American Psycho", "Scarface" og "My Fair Lady". Og de to siste jeg hørte om, som forferdet meg nesten like mye som "The Crow"-nyheten – "Mannen med den nakne pistol" og "Dirty Dancing"!

"Put Baby back in the corner" , for ingen andre enn Patrick Swayze og Jennifer Grey burde huskes for de rollene. Det samme med Leslie Nielsens herlige tolkning av detektiv Frank Drebin i "Mannen med den nakne pistol"-filmene. Den trøtteste av "Hangover"-gjengen, Ed Helms, skal liksom ta over den arven. Det er rett og slett en skam.

Som filmsamler velger jeg å ha de ekte filmperlene i smykkeskrinet – arvegodset. Hva velger du?