ØrkenkjøttVi er god på metal og progrock her i landet. Med debutalbumet til Ørkenkjøtt har vi blitt enda bedre. Det kan være verdt å ta turen til Kick 6. april. Da skal denne kvintetten fra Notodden gjøre konsert der.

Ørkenkjøtt har gitt ut et par EP’er tidligere. "Ønskediktet" er deres første fullengder, og de plasserer seg trygt og godt på den melodiøse og vennligsinnede siden av metal-sjangeren. Vokalist Knut Mikael Haukeland veksler mellom hardcorevokal og pen sangstemme. Slik er det med musikken også. De åtte låtene veksler mellom tøffe og rocka partier til nakne og melodiøse stunder og minutter. Sterke kontraster er med på å fange lytterens oppmerksomhet, og når du først har falt for Ørkenkjøtt, er det lett å bli der en stund.

ørkenkjøttfoto.jpg

Med låten "Fem soler" er de på sitt aller snilleste med en nydelig symfonisk/psykedelisk ballade som har litt tidlig Pink Floyd i seg, samtidig som den framstår som filmatisk med prærie-plystring og twang på gitarlyden. Sterkt!Produsent Vegard Ihsahn Tveitan fra Emperor og Heidi Tveitan har sørget for at "Ønskediktet" har fått et luftig, organisk og tiltalende lydbilde som gjør Ørkenkjøtt spiselig for mange. Det er bare å dykke ned i deres sfære full av ettertenksom poesi og fargerike rock.