STAVANGER: "Nå er vi sure på staten og trenger utløp for energi!!! Vi vil ha en større reprise av den episke konserten av Honningbarna på Metropolis!"

Slik lød beskjeden iFacebook-gruppa "Vi vil ha Honningbarna til Stavanger" (ekstern lenke) , som venninnene Lisa Irene Johansen Aasbø (16) og Maren Susanna Rullestad (17) opprettet i begynnelsen av desember i fjor. Responsen kom umiddelbart, og stadig var det flere og flere som meldte seg inn i aksjonsgruppa.

— Egentlig følte vi oss veldig som "crazy-fans" da vi laget den, og syntes det var småflaut at navnene våre stod som verter, sier Johansen Aasbø til Aftenbladet.

— Vi inviterte alle Facebook-vennene våre, men unngikk faktisk å invitere bandmedlemmene selv. Heldigvis oppdaget manageren gruppa etter hvert via Twitter, og da gikk det bare en vei, sier Rullestad og smiler. Gruppa har i dag 253 medlemmer.

To konserter

Det har seg nemlig slik at de to venninnene, som begge er elever ved Stavanger Katedralskole, ikke bare er store Honningbarna-fans – de er også blitt litt kjent med punkrockerne selv.

— Etter vi hadde opprettet Facebook-gruppa, ble vi kontaktet av manageren som fortalte at de veldig gjerne ville komme til Stavanger igjen. Problemet var bare det at vi ikke hadde noen scene å tilby dem. Vi kontaktet flere ulike konsertsteder i byen, og så fikk vi heldigvis positivt svar fra Tou Scene, forteller Johansen Aasbø og Rullestad.

Resultatet ble at Tou Scene satte opp to konserter – én med fri aldersgrense og én for dem over 18 år.

— Rockemiljøet blant oss under 18 år er veldig stort i Stavanger, men det er sjelden det blir arrangert konserter med kjente band for oss. Derfor var vi klare på at det måtte være en "under 18-konsert", sier de ferske konsertagentene på 16 og 17 år.

— Siden vi er bandansvarlige, betyr det at vi med oss begge konsertene og er ansvarlige for bandet backstage, legger de begeistret til.

Får skryt av barna

Ideen bak Facebook-aksjonen "stjal" de imidlertid fra en annen "barna-fan", Ingrid Kristin Iversen, som brukte samme oppskrift da hun fikk bandet til å spille i Hamar i fjor høst. Nå er hun på besøk for å hjelpe de to Stavanger-jentene med de siste forberedelsene. Mandag kveld satt de med hundre ark, én diger stoffbit, to planker samt én sprayboks for å lage promoutstyr i ekte venstreradikal demostil – som de tok med ut på gata tirsdag ettermiddag.

Honningbarna-vokalist Edvard Valberg vil ikke si det er vanlig at fansen gjør slike ting, men han setter umåtelig stor pris på det når det skjer.

— Dette beskriver Honningbarna-fansen på en fin måte. Disse jentene har forstått prosjektet vårt. De venter ikke på å bli underholdt, men tar saken i egne hender. Vi står for en gjør-det-selv-mentalitet, og det er fantastisk at disse to jentene har fått dette i stand, sier Valberg.

Nye låter på gang

Den energiske vokalisten og cellisten fra Søgne forteller at de prøver å få til konserter med fri aldersgrense der det er mulig.

— Det kommer flere folk på 18-konsertene, men vi ønsker at alle som vil ta del i konsertene våre skal få muligheten til det. Honningbarna er til for alle, sier 19-åringen og lover samtidig at de kommer til Tou Scene torsdag kveld med minst to nye låter i bagasjen.