KRISTIANSAND: Det begynner med pop. Drømmende pianopop, signert Thea Stapnes fra Birkeland. Hun gir publikum en forsmak på sin kommende singel, "Run", men i en svært annerledes innpakning enn det vi kan forvente når den blir utgitt på nyåret. For denne gangen har hun Kristiansands symfoniorkester i ryggen. I Kilden. I konsertsalen. Ingen liten begivenhet for en sørlandsartist i startgropa av karrieren.

JAZZ: Julie F. Trio har elementer av jazz i sin musikk. De spilte også under "Fremtiden er uhørt", med Julie Falkevik Tungevåg bak tangentene. Foto: Torstein Øen

— Det var gøy og interessant. Det er stort å få låtene sine arrangert for symfoniorkester. Så stort at det nesten ikke kan beskrives. Og så er det mange nerver i sving. Gode nerver. Men jeg klarte å nyte det, jeg klarte å kose meg - og det er jeg fornøyd med. Sier Stapnes, noen minutter etter hun har gått av scenen i Kilden.

Utfordrende

I likhet med de andre artistene som var involvert, har det vært et par hektiske dager for Stapnes.

— Jeg var her torsdag og hørte arrangementet for første gang, og så var det generalprøve før konserten. Det har gått fort. Det har vært veldig utfordrende og veldig gøy, sier birkelandsartisten, som for tiden bor og studerer i Oslo.

Når singelen "Run" kommer over nyttår blir det i en mer synthbasert versjon enn det vi fikk høre i Kilden. Og trolig blir den en forsmak på et helt album.

— Tror du dette prosjektet vil ha en betydning for deg videre i karrieren?

— Det er vanskelig å si, men jeg tror det har en betydning at man kan vise til at man har fått være med på noe slikt som dette. Så er det en veldig god erfaring å gjøre noe som er så utfordrende, sier hun.

Grasrota

I tillegg til Stapnes' drømmende popunivers, fikk de 200 i salen oppleve både visesang, jazz, rock, elektronika og støypop. Ingvild Koksvik, Sgrow, Phone Joan, Julie F. Trio og Dråpe var alle på scenen i løpet av kvelden. Og i sentrum for det hele: Kristiansand symfoniorkester, og dirigent Nick Davies.

"Fremtiden er uhørt" er et samarbeidsprosjekt, som KSO, Kilden dialog og Sørf står bak. Det handler om å bringe Kilden sammen med grasrota i Sørlandets musikkliv. Så langt har konseptet vært en suksess, med artister som Hanne Kolstø, Silje Kåfjord og Trym Bjønnes på plakaten.