LILLESAND : : — Dette blir den mest spektakulære kjærlighetshistorien Norge noen gang har sett, proklamerer Thomas Myhren Pettersen fra scenekanten i bakgården på Hotel Norge.

— Neida, men det blir i alle fall vårt mest spektakulære show hittil, modererer revyartisten seg til.

Tredje gang

KJÆRLIGHET: Lars Emil Nielsen og Thomas Myhren Pettersen inviterer til sommerrevy for tredje gang. Foto: Hans Jacob Brekke

Myhren Pettersen og Lars Emil Nielsen setter for tredje år på rad opp sommerrevy i Lillesand. "På nyklipte stier" heter revyene, med helt nye temaer og tekster hver gang.Fredag er det premiere. I sommer er det den ultimate kjærlighetshistorien duoen skal presentere.

— Når vi skulle skrive dette showet tenkte vi på alle de store kjærlighetshistoriene vi kjenner; Titanic, Romeo og Julie, Tatt av vinden og så videre. Da slo det oss at alle disse ender så tragisk. Nå slår vi et slag for en happy ending, sier Nielsen, og lover at ingen av hovedpersonene kommer til å dø i stykkene.

Flygende teppe

Når Fædrelandsvennen kommer til prøvene i bakgården, sitter artistene på et teppe hengende ti centimeter over scenegulvet. De øver seg på åpningsnummeret, hvor de skal "sveve" på et flygende teppe.

Ved første forsøk endte de begge på gulvet.

— Det er litt skummelt, men veldig spektakulært, smiler Nielsen.

— Dette er rosinen i pølsa, som setter standarden for resten av forestillingen, fortsetter han.

Stor pågang

ØVING: Øvelsene går denne uka for fullt på scenen i bakgården til Hotel Norge i Lillesand. I salen sitter regissør Trond Hansen. Jo Eskild, Thomas Myhren Pettersen og Lars Emil Nielsen forbereder seg på scenen. Foto: Hans Jacob Brekke

Nielsen og Myhern Pettersen har sammen med Hilde Eskild skrevet alle tekstene. Helt siden januar har de forberedt sommerens arrangement.— Men det er først nå den siste måneden at vi har jobbet intensivt med dette, sier de.

Og det er tydelig at publikum ikke har fått nok av den energiske duoen. Salget av billetter til årets ni forestillinger har gått over all forventning.

— Pågangen har vært enorm. Vi har aldri solgt så mange billetter før premieren før. Mer enn tusen billetter er revet bort, sier Myhren Pettersen.

Det tilsvarer at to tredeler av plassene allerede er solgt. Dermed går det trolig mot flere ekstraforestillingen utover sommeren.