KRISTIANSAND: — Jeg er på bedringens vei, men smertene har vært rimelig intense, sier Edvard Valberg (20) fra sykehussengen på Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Etter å ha gjennomført europaturnékonserten i Stavanger fredag fikk Honningbarnas vokalist akutte smerter i nyrene. Lørdag formiddag ble han kjørt av bandkompisene til sykehuset i Kristiansand, og følgelig måtte Honningbarnas konsert i Porsgrunn samme kveld avlyses. Samme skjebne lider konserten i Jessheim mandag.

Håper å bli utskrevet mandag

— Det er første gang i karrieren vår at vi må avlyse konserter, og det føles ikke noe kult i det hele tatt. Særlig ikke fordi U18-konserten i Stavanger kanskje var den beste vi noensinne har gjort, sier Valberg.

Vokalisten ligger fortsatt på sykehus, men håper at han kan bli skrevet ut mandag slik at konserten i Ski kommende onsdag kan gå som planlagt.

— Jeg har ei litt merkelig nyre, men jeg har ikke hatt noen problemer med den før. Jeg har ikke fått noe ordentlig svar på hva som har gått galt, men jeg håper jeg ikke trenger å ligge med intravenøs behandling her på sykehuset så mye lenger, understreker Valberg.

Jobber med ny konsertdato

Søgnegutten forteller at konserten i Porsgrunn skal gå av stabelen 11. mai, og håper at bandet kan finne en ny dato for den avlyste konserten i Jessheim.

Honningbarna har vært på turné i inn- og utland siden 1. mars, da de slapp skiva "Verden er enkel".