Fredag 20. juli:

Brød og Ballade minifestival: I dag og på lørdag arrangeres det minifestival i hagen på Brød & ballade. På scenen står Lucrecia Dalt (Es/Co), Dromedar (Oslo), Lonely Joe Parker (UK) og Lonely Joe Parker (UK). Aldersgrense 18 år. Les mer her.

Sommer i Kilden: På Kilden kan man daglig høre gratiskonserter i foajeen. I dag spiller Kristansand symfoniorkesters strykere klokka og Ingvild Homme synger klokka. 13. Sommershow i Mandal: I dag og i morgen Sommershow i Mandal med Jonna Støme, Cecilie Steinmann Neess og Nils — Ingar Aadne.

Sommerdansen i Lyngdal: Christiania og Kolbus orkester skal få dansefoten til å røre på seg i Rådhusparken i år. Kl 10.00. Prøysendager på Tromøy: En feiring av Alf Prøysen med konserter og andre arrangementer på Flademoen, Tromøy.

Gummibåtfestivalen: Gummibåtfestivalen pågårpå Birkeland ved Flakksvann i overtre dager og har tilrettelagt camp for deltakere. Fredag og lørdag kveld vil det spilles variert musikk fra scenen og det vil være mulig å grille medbrakt mat samtidig. Scenen er vendt mot Flakksvann så om du ønsker å bruke fastland som scenegulv eller drive i gummibåten på Flakksvann er opp til deg.

20.45 - Valerie på Hovedscenen

22.00 - Luxus Leverpostei på Hovedscenen

Forteller- og Filosofidagene: I juli møtes fortellingen og filosofien i Museumshaven Bok og Café i Tvedestrand. Årets tema blir illusjoner. Bergtatt ved Liv Brita Brodal og Tomas Kinck Wold er ansvarlig for dagene, som samlerfortellere og filosofer til forestilling, samtale, ettertanke - og deling med alle frammøtte. Program fredag:

18.00 Dette er ikke en pipe

19.30 Løgndetektor

Countryfestival på Ose: Med mellom andre John Beland og Larry Patton i "Burrito Brothers" klare til innsats saman med lokale folk som Stein Roger Sordal og Anette Larsson. Lurveleven under Reiårsfossen!

Fjellparkfestivalen i Flekkejord: Etablert i 1982, og er landets lengstlevende rockefestival. Målgruppa er musikkinteresserte ungdom mellom 15 og 25 år, men den er å regne som en familiefestival. Musikk sjangeren er rock/akustisk/alternativ.

Grafikkverksted for barn i Mandal: På Vigeland Hus er det Grafikkverksted hver dag t.o.m. 12. august. Der kan barn fra 7 år lage sitt eget tresnitt inspirert av Gustav Vigeland eller Ottar Helge Johannessen. Det er plass til maks 7 personer pr. verksted, barna blir prioritert. Det koster kr 40 per bilde.

Konsert med Sofia Karlsson i Arendal: Svenskenes 4-doble spellemannsprisvinner, Sofia Karlsson fremfører flotte viser og sanger ved bruk av gitar bozuiki, sang og fløyte.

Kunstutstilling av Knut Moland: Knut Moland er pensjonert kaptein og kan sjøen.På årets utstilling i Staubø Kultursenter viser han frem seilskuter.

Stressfri sone: Ny utstilling avEllen Edminson på Pakkhuset galleri i Arendal. "Stressfri sone" kan sees frem til 30. juli.Inngangen er mellom banken og Drømmeplassen.

VG Sommershow i Kristiansand: Sammen med årets artister Chand, Celine Helgemo, Tobias Freestyle og Thoris Supergutt vil i løpet av tre uker i juli ha over 45 forestillinger og møte mange tusen barn og voksne. Kl. 10. Anne Grete Preus med band: Silje Kåfjord (sang) og Bernt Moen (piano) varmer opp for Preus i Søgne.

Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen: Over the Boardwalk - Live musikk på Brygga i Mandal kl. 20.00. Kjetil Grande ogvenner skaper stemning med konsert på Café Generalen i Ravnedalen.

Ræga Råkkers spiller på Midnight Cafe.

Lørdag 21. juli:

Sommer i Kilden: Konsert med Kristiansand symfoniorkesters slagverkere. Georg.13:00

Sommerdansen i Lyngdal: Årets program for Sommerdansen i Lyngdal er bedre enn noengang!

Markedsstemning i bygatene, jordbærservering, konserter, tivoli, og dans på Sørlandets største dansegulv! Gatemarked jordbærservering konserter butikker åpne til 24. Scenen i rådhusparken.

Fjellparkfestivalen ble etablert i 1982, og er landets lengstlevende rockefestival. Målgruppa er musikkinteresserte ungdom mellom 15 og 25 år, men den er å regne som en familiefestival. Musikk sjangeren er rock/akustisk/alternativ. Fullstendig program og mer informasjon får du på www.fjellparkfestivalen.no.

Countryfestival på Ose

Med mellom andre John Beland og Larry Patton i "Burrito Brothers" klare til innsats saman med lokale folk som Stein Roger Sordal og Anette Larsson. Lurveleven under Reiårsfossen!

Gummibåtfestivalen: Gummibåtfestivalen pågårpå Birkeland ved Flakksvann i overtre dager og har tilrettelagt camp for deltakere. Lørdag formiddag starter ved Flakksvann/Fiane i gummibåt. Nedover elva vil det være underholdning i form av konkurranser ogkonserter! Buss frakter deg tilbake til startområdet tidlig på kvelden, og det blir konserter på Fiane ved Flakksvann. Avreise fra Fiane 12.00 for elveturen. Busser for retur går i skytteltrafikk fra ca Kl. 17.00 – 19.00. 15.00 - Sordal, langs Tovdalselva

20.15 - Folkefiender på Hovedscenen

21.15 - Moron Police på Hovedscenen

22.15 - Ingenting på Hovedscenen

00.00 - V!TO på Hovedscenen

Forteller- og Filosofidagene

I juli møtes fortellingen og filosofien i Museumshaven Bok og Café i Tvedestrand. Årets tema blir illusjoner. Bergtatt ved Liv Brita Brodal og Tomas Kinck Wold er ansvarlig for dagene, som samlerfortellere og filosofer til forestilling, samtale, ettertanke - og deling med alle frammøtte. Program lørdag:

10.30 Sokratisk frokost

13.00 Fiksjonens sannhet

18.00 Det norske utopia

19.30 Tørst

Prøysendagene på Tromøy: En feiring av Alf Prøysen med konserter og andre arrangementer på Flademoen, Tromøy.

Sommershow i Mandal: Sommershow i Mandal med Jonna Støme, Cecilie Steinmann Neess og Nils - Ingar Aadne.

Kunst og håndverksmarkedet i Strandhaven og langs Almeningen i Lillesand: Her er det håndverkere, kunstnere, kunsthåndverkere, kulturhåndverkere og mennesker som lager ting som skiller seg ut og er spennende. Med ca. 30 deltakere blir det mye forskjellig og forhåpentligvis noe for enhver smak. Kl. 10-18. Se og Hørs sommerturne: Her er det artistenHaji Saleem som skal stå for de musikalske bidragene, mens Radio Norge, Weber, Godfisk og Pro-Fresh arrangerer konkurranser. På Hamresanden Resort fra 12-14. Mellom 17 og 19

Sjekterace i Ny-Hellesund: Andre og nymotens båter anfebales å legge seg langs ruta og heie fra klokken 13. Ole Paus holder sommerkonsert i Kolbjørnsvik: Moringen Pub klokken 20.00. Tatt av filmen: Sommershowet på Apotekergaarden har allerede rukket å skaffe seg en ærerik historie, med en solid blanding av etablerte navn og komikere som senere har gått videre til å ta resten av Norge med storm. Apotekergaarden i Grimstad kl. 21. Ræga Råkkers, i akustisk duoform med låtskriver og primus motor Tony Drozdjek på gitar og Harald Messel på vokal, opptrer på Telfords Pub.

Sommerdansen i Lyngdal: Christiania og Kolbus orkester skal få dansefoten til å røre på seg i Rådhusparken i år. Kl 10.00. ## Søndag 22. juli:

Sommer i Kilden: Konsert Kristiansand symfoniorkesters treblåsere.

Forteller- og Filosofidagene: I juli møtes fortellingen og filosofien i Museumshaven Bok og Café i Tvedestrand. Årets tema blir illusjoner. Bergtatt ved Liv Brita Brodal og Tomas Kinck Wold er ansvarlig for dagene, som samlerfortellere og filosofer til forestilling, samtale, ettertanke - og deling med alle frammøtte. Mer detaljert program finnes på hjemmesiden. Program søndag:

12.00 Gutten Kanassa og Plystremonsteret

13.30 Visne livsløgner

15.00 Refleksjon

Sommerdansen i Lyngdal: Christiania og Kolbus orkester skal få dansefoten til å røre på seg i Rådhusparken i år. Kl 10.00. Markedsstemning i bygatene, jordbærservering, konserter, tivoli, og dans på Sørlandets største dansegulv.

Gummibåtfestivalen på Birkeland: Siste dag av festivalen ved Flakksvann.

Prøysendagene på Tromøy: En feiring av Alf Prøysen med konserter og andre arrangementer på Flademoen, Tromøy.

Naturlostur til fjellgården Ånebjør i Åseral: Guidet tur kl. 11. Utstilling på Kunstsalongen: Salg av maleri, grafikk og tekstile tegninger på Kunstsalongen på toppen av Odderøya fra kl. 11. Omvisning på Christansholm Festning: Oppvisning med kanoner og musketter fra 1700-tallet. Fra kl. 12. Kultursøndag - Søgne gamle Prestegård: Søgne Gamle Prestegård kultursenter inviterer til Kultursøndag på Presteboligen fra kl. 12. Veteranbilsøndag og bygdeutstilling Åseral: Ta med antikviteter og få en profesjonell vurdering fra kl. 12. For mer informasjon:http://www.visitsorlandet.com/no.

Sport:

BANESKYTING

Olsokstevne

Fredag, lørdag og søndag i Kvinesdal.

FOTBALL

Eliteserien kvinner

Lørdag kl. 15.00: LSK-Amazon Grimstad i LSK-hallen.

3. divisjon menn avd 6

Lørdag kl. 15.00: Flekkefjord-Vardeneset på Uenes gressbane.

Lørdag kl. 16.00: Staal Jørpeland-Vigør på Jørpeland gress.

FRIIDRETT

Lyngdal tiendelsmaraton

Arrangeres lørdag av Lyngdal IL. Start kl. 16.45. PADLING

Blindleialøpet

Blindleialøpet er et 8.5 kilometer langt kajakkløp for alle, med start og mål i Brekkestø. Forutsetningen for å delta er at du har en kajakk. Start for sjarmøretappen uten tidtaking er klokken 12:00 lørdag.

Start for hovedløpet med tidtaking er klokken 12:10 Barneløpet (t.o.m. 16 år) uten tidtaking starter klokken 10:45 lørdag.

SANDVOLLEYBALL

Agder beach tour Kristiansand, seniorer

Arrangeres lørdag i Kristiansand

TRAV

Sommertrav på Sørlandets Travpark

Fredag kl. 19.00: V65. Lørdag kl. 15.00: V75. Søndag kl. 13.15: Enkel V5