SATSER SOLO: Hanne Kolstø vil fremover prioritere solokarrieren sin, men ser aldri bort fra at andre fellesprosjekter kan bli aktuelt i fremtiden. Foto: Kristin Ellefsen

KRISTIANSAND: Elektropop-duoen har de siste årene gjort seg bemerket med blant annet sin platedebut, White Line. Kristiansandsbaserte Hanne Kolstø har hatt prosjektet som ett av fire i sin store musikalske ryggsekk, og Thelma & Clyde har blant annet spilt på By:larm i 2011 og blitt hyllet landet over for sin eksentriske fremtidsrettede musikk i kategorien trip-hop og dub.

Trist

Men nå er det slutt. For godt.

— Det er veldig trist, men vi velger å avslutte nå og det føles riktig. Delvis på grunn av at jeg dessverre ikke har tid til mer grunnet en solokarriere som har begynt å ta av, men også fordi det koster mye penger å drive et band og vi har rett og slett ikke penger til å gi ut et nytt album, forteller Kolstø.

Prioriterer solokarrieren

SATSER SOLO: Hanne Kolstø vil fremover prioritere solokarrieren sin, men ser aldri bort fra at andre fellesprosjekter kan bli aktuelt i fremtiden. Foto: Kristin Ellefsen

Fremover er det solokarrieren som skal prioriteres, ny plate med Hanne Kolstø skal slippes i både Norge, Tyskland og USA og artisten reiser mer eller mindre non stop og gjør konserter i både inn— og utland. Men avgjørelsen om å avvikle Thelma & Clyde gjøres helt uten vonde følelser Kolstø og Lyche imellom.

— Nei, det e ikke noe drama, men jeg har kjent en stund at dette ikke kommer til å gå. Å jobbe med Trygve har vært fantastisk lærerrikt. For meg har det å dele låtskriverprosessen med noen og utvikle et sceneuttrykk vært utrolig spennende, sier Kolstø.

Første og siste gang

Thelma & Clyde gjør denne uka sin aller siste konsert under Supersonic Kilden, noe de synes er en verdig å fin måte å avslutte på. Samtidig er det både første og siste gang duoen står på scenen i konserthuset.