KRISTIANSAND: — Dette betyr at vi solgte 80 prosent av billettene, noe vi må si oss godt fornøyd med. Det er veldig mye annet som skjer i Kristiansand denne sommeren, med blant annet Sommer på Torvet og en mengde festivaler, sier Gunnar Grimstad.

Lederen av Kilden Kulturdrift har notert 3700 solgte billetter til Løgnaslagets første forestilling på fem år. Mellom 24. juli og 3. august ble "Løgnaslaget rydder opp" vist seks ganger i Kildens konsertsal, og 715 billetter ble lagt ut til hver forestilling. 3700 av 4290 billetter ble altså solgt.

Oppusset

Showet har vært en stor suksess i Stavanger tidligere i år, og det var med en oppusset versjon Per Inge Torkelsen, Dag Schreiner og bysbarnet Rune Andersen vendte tilbake til Kristiansand. Fædrelandsvennens anmelder Emil Otto Syvertsen trillet en litt forbeholden terning fire for forestillingen, og mente den var noe ujevn.

LØGNAS: Rune Andersen i rollen som Kami Kaze under visningen av "Løgnaslaget rydder opp" på Kilden. Foto: Tore André Baardsen

— De første to-tre forestillingene var det helt fullt, så gikk det ned i 600 og så var det 300 på den siste matineforestillingen vi hadde, forklarer Grimstad.

10.000 billetter

For mange andre aktører ville dette vært svært gode tall, men Løgnaslaget har vært bedre vant før. Utsolgte hus har hørt til dagens orden, og ved ett tilfelle skal en forestilling ha vært nær ved å runde 10.000 billetter bare i Kristiansand

— Da vi satte dem opp om sommeren "i gamle dager" på Agder Teater solgte de nok bedre, men det kan ikke sammenlignes med dagens konkurransesituasjon, sier Gunnar Grimstad.