Film2home heter den nye tjenesten som tilbyr nedlasting av filmer og tv-serier. Bak tilbudet står en av bransjens største aktører, Warner Bros. Det er ren nødvendighet som ligger bak lanseringen. Med mellom 7-8 millioner ulovlige nedlastinger i året har utviklingen presset seg fram, forteller Håvard Erga i Warner Home Video Norge.

-Tilbudet så langt har bestått av kjeft og trusler. Vi har rett og slett tatt konsekvensen av hva brukerne ønsker.

«Gjøkeredet» mest nedlastet

Lovlig nedlasting kan få konsekvenser for videomarkedet. Håpet er likevel at lovlig nedlasting skal erstatte ulovlig. I Sverige har tjenesten vært aktiv siden mai i år. Den meste nedlastede filmen er «Gjøkeredet» som er lite tilgjengelig i butikkhyllene.

At filmselskapene nå forsøker å få tilbake kontrollen mener bransjen er en positiv utvikling for alle parter.

-Skrekkscenarioet til filmbransjen er at ulovlig nedlasting øker så raskt at inntektene går drastisk ned. I ytterste konsekvens vil dette kunne føre til mindre filmproduksjon, sier Stig Gustavsen i Bonver, selskapet som står bak film2home.

Alle nye filmer kan lastes ned

Ved lanseringen består filmbasen av 140 filmtitler. Dette tallet vil øke til nærmere 2000 innen utgangen av 2007. Fra og med i dag vil Warner slippe alle deres nye titler for nedlasting, parallelt med at de slipper filmene på DVD. Prisene for nedlasting vil ligge mellom 79,— og 139,- kroner.