OSLO: Investor Petter Stordalen og Anette Bøe, forfatter Åsne Seierstad og Pia Haraldsen, programleder i «Kjendisjakten» på TV2, var noen av kjendisene som hadde tatt turen til kjendistreffet på Oslo Konserthus før premieren på filmen «King Kong». Filmen har norgespremiere 14. januar.

Ringenes Herre

Regissør Peter Jackson som står bak Tolkiens «Ringenes Herre»-trilogi, har laget en nyversjonen av filmen «King Kong» fra 1933. Allerede for 35 år siden laget ni år gamle Jackson sin første versjon av «King Kong» med en ape av ståltråd og gummi. Den nye apen hans koster drøyt 1,3 milliarder kroner og varer i over tre timer, dobbelt så lenge som originalen fra 1933. Jackson begynte å arbeide med nyinnspillingen for ti år siden, men «Ringenes Herre»-filmene kom imellom. Den nye filmen har fått gode kritikker. Aftenpostens anmelder er meget begeistret og mener regissør Peter Jackson nå «leverer en av de store prestasjonene i de siste tiårenes filmhistorie: »King Kong" er en pustberøvende populærkulturell sensasjon, en adrenalinprodusent av de største”. Dagbladets anmelder er ikke like begeistret: «Litt for lang og litt for mye, men god nok underholdning til å overbevise», er dommen herfra.

Eksentrisk

«King Kong» handler om den eksentriske filmprodusenten Carl Denham, spilt av Jack Black, som laster et filmcrew og en gjeng skuespillere om bord på et smuglerskip og reiser til havs på leting etter det perfekte innspillingsstedet hvor han kan fullføre sitt mesterverk.

Skipet grunnstøter på Hodeskalleøya. Her blir Denhams stjerneskuespiller Ann Darow, spilt av Naomi Watts, kidnappet av en gjeng hodejegere og ofret til kjempegorillaen Kong. I forsøket på å finne henne møter filmteamet både dinosaurer, kjempelarver og livsfarlige kakerlakker. Når de endelige klarer å redde henne, bedøver de like godt kjempegorillaen og tar ham med hjem til New York.

Det er bevegelsene til skuespiller Andy Serkis, som spilte Gollum i «Ringenes Herre»-filmene, som danner grunnlaget for den rundt åtte meter høye kjempeapen Kong.

Filmen har Norgespremiere onsdag 14. desember.