KRISTIANSAND: — De forhold som revisor mener er kritikkverdige skal vi selvsagt rydde opp i. Jobben er allerede i gang i styret, forsikrer investor Arild Buli. Han mener dessuten at revisor ikke kommer med «nyheter».

— Alt dette ble behørig belyst i vinter, hevder Arild Buli. Revisor fastslår i sin ferske revisjonsberetning at Buli og kompanjong Trygve Eftestøl brøt aksjeloven da de lånte omlag 5,5 millioner kroner fra Quartselskapene til sitt eget eiendomsselskap Eftestøl og Buli Eiendom AS. Disse pengene var forhåndsbetalte sponsorinntekter til festivalen.

Fortsatt kampvillig

Dette lånet er selve kjernen i striden mellom Stiftelsen Quartfestivalen og de to investorene. I vinter ble alle avtaler mellom partene opphevet, og årets festival ble for første gang avviklet uten at Eftestøl og Buli jobbet i kulissene. Alle forsøk på forlik mellom partene har hittil havarert, men verken Buli eller Eftestøl har tenkt å gi opp kampen om rettighetene til Norges største rockefestival. De mener fortsatt at Quartfestivalen skylder dem penger. Ikke omvendt.

— Når vi er fratatt alle våre rettigheter i Quartfestivalen, hvorfor skal vi da betale penger tilbake? Hvis noen stjeler bilen din den ene dagen, så tilbyr du ikke tyven å hente tilhengeren dagen etterpå, humrer Arild Buli.

Den bestemmelsen i aksjeloven som investorene har brutt, er en bestemmelse hvis intensjon er å beskytte et selskap mot sine egne eiere. Buli er imidlertid ikke det minste bekymret for at motparten nå har fått servert nye mengder tørt krutt i den ferske revisjonsberetningen.

— Som sagt, ingenting nytt har kommet fram i revisjonsberetningen. Vi er sikre på at vi har en god sak, sier Buli. I fjor mottok han et styrehonorar pålydende 300.000 kroner ifølge den ferske revisjonsberetningen.

— Dette beløpet ble ført opp som et lån til meg fra stiftelsen, men det burde strengt tatt vært ført som lønn. Jeg har jo tross alt jobbet for festivalen, forklarer Buli.

Ifølge revisor hadde både Quart Kommunikasjon AS og Quart Rett AS negativ egenkapital ved utgangen av 2003. Quart Servering AS gikk i overskudd med 300.000 kroner.

Fikk pass av Quart

Til tross for at det siste året har vært en eneste lang krangel med stiftelsen, har ikke Arild Buli og kollega Trygve Eftestøl mistet lysten på å arrangere festival.

— Vi mener fortsatt at vi har mye å tilføre festivalen. Vi har mange års verdifull erfaring. Hvis vi vinner fram med saken vår så ønsker vi å drive festivalen videre, bekrefter Buli.

Han var selv til stede på årets festival. Men han slapp å betale inngangsbillett.

— Jeg fikk faktisk et festivalpass av stiftelsen, innrømmer Buli.

  • Var det ikke ubehagelig å hente et gratis pass av motparten?

— Det var en rar følelse, men ting er nå engang blitt som de er blitt, sier Arild Buli.

Styreleder i Stiftelsen Quartfestivalen, John Ivar Mejlænder Larsen, er ikke overrasket over at revisor har avdekket lovbrudd i investorenes regnskap.

— Dette er bare med på å bekrefte det vi visste da vi hevet alle avtaler med investorene. Det skader selvfølgelig ikke saken vår at vi får støtte av en uavhengig revisor, sier Mejlænder Larsen.