TEL AVIV, ISRAEL: – For en opplevelse. Det er helt fantastisk, for dette er noe vi har jobbet lenge for, sier Tom Hugo Hermansen når Keiino møter Fædrelandsvennen og de norske journalistene etter semifinalen.

VIDEO: Se intervju med Keiino etter semifinalen i toppen av saken.

FVN fulgte semifinalen fra presserommet i Tel Aviv sammen med flere hundre journalister fra hele Europa. Da Norge sang, kokte det. Det var trampeklapp og ikke allsang, men alljoik.

Etter Norges framføring har Keiino gått fra en 15. plass til 10. plass på bookmakernes lister, ifølge den samlede oversikten fra Eurovisionworld.

Slik så det ut på presserommet da Keiino fremførte «Spirit in the Sky» Foto: Jim Rune Bjorvand

Sen start

Norge var nummer 15 på scenen og dermed blant de siste av de 18 artistene som opptrer i torsdagens semifinale, den andre i rekken. Alle artistene introduseres med et postkort, denne gangen med dansing. Norges introduksjon er tatt opp i Judeaørkenen.

Tidligere torsdag kveld framførte svenske John Lundvik, en av de store favorittene, «Too Late For Love», også til enorm applaus i pressesenteret. Svensken topper spillselskapenes lister sammen med Nederlands Duncan Laurence og «Arcade», som ble framført etter Norges nummer.

«Dødens gruppe»

Torsdagens semifinale har blitt beskrevet som en «minifinale» og «dødens gruppe» fordi så mange av favorittene er mer der. Blant dem er også Russland, Aserbajdsjan og Sveits. Danmark er det siste nordiske landet i denne semifinalen.

I tillegg til Norge, gikk Makedonia, Nederland, Albania, Sverige, Russland, Aserbajdsjan, Danmark, Sveits og Malta videre torsdag.

Fra den første semifinalen tirsdag er Hellas, Hviterussland, Serbia, Kypros, Estland, Tsjekkia, Australia, Island, San Marino og Slovenia videre.

Under pressekonferansen takket Tom Hugo Hermansen fansen og pressen:

– Ved hjelp av dere har vi faktisk oppnådd noe. Vi er i finalen, sa han.

Deler de samme verdiene

Bandet fikk spørsmål om hvordan de klarer å holde et så godt samhold.

– Vi deler de samme verdiene, og helt siden vi møttes har vi vært ærlige med hverandre, sier Alexandra Rotan.

Under pressekonferansen ble det klart at Keiino skal framføre sin låt i andre halvdel av finalen og synger som nummer 15, samme som i semifinalen

Keiino strålte etter å ha fremført «Spirit in the Sky». F.v. Fred Buljo, Alexandra Rotan og Tom Hugo Hermansen Foto: Stig Karlsen, NRK

Sang feil

Ifølge VG sang Tom Hugo Hermansen samme linje to ganger i et av refrengene. Han sang «I hear you calling me at night» to ganger på rad, der det skal være «I hear you calling me at night» og «I see a spirit in the sky».

– Ja, det stemmer. Vi må ha noe vi kan forbedre til finalen, sier Hermansen til avisa via pressekontakten.