I august er det ti år siden den fatale bilulykken i Paris fant sted. Med jagende paparazzi-fotografer hakk i hel krasjet prinsesse Dianas bil. Prinsessen, hennes kjæreste Dodi Al Fayed, og sjåfør Henri Paul døde. Søndag samles mange av verdens største stjerner på Wembley stadion i London for å hedre prinsessen som i dag ville blitt 46 år. Initiativtakere: Dianas to sønner; prins Harry og prins William.

— Vi er veldig spente, røper prins William overfor BBC.

Solid stjernelag

Og det er kanskje ikke så rart, for rekken av stjerner som har sagt ja til å delta på arrangementet er ikke til i å kimse av. Elton John, Lily Allen, Duran Duran, Fergie, Kanye West, Take That, Rod Stewart og Status Quo er bare noen av dem. De to prinsene var lørdag selv til stede under lydsjekken til Joss Stone.

— Det var fantastisk å høre Joss Stone synge. Vi er veldig heldige som har fått henne og alle de andre artistene med på dette. Det kommer til å bli en utrolig kveld, mener William.

Rørende gjenhør

I Dianas begravelse i 1997 sang hennes gode venn Elton John en ny versjon av «Candle in the Wind». I etterkant sa Elton John at han aldri mer skulle synge sangen, men om prinsene får det som de vil, dukker den opp søndag.

— Han har hjulpet oss masse bare ved å stille opp på konserten, men vi har ytret et ønske om at han gjør «Candle in the Wind». Så forhåpentligvis vil han spille den, sier prins Harry.

Terrorfrykt

Det som imidlertid har satt en liten brems for forberedelsene til konserten, er frykten for terror som råder i London. Ifølge SkyNews har politiet gjennomgått sikkerhetsopplegget til arrangementet på nytt, som følge av de to bombene som ble funnet i byen fredag. I tillegg til et stort knippe verdensstjerner, må politiet sørge for sikkerheten til over 60 000 tilskuere.

Det skal likevel ikke være aktuelt å avlyse arrangementet.