KRISTIANSAND: Svenska Akademien finner du onsdag 4. juli i Bendiksbukta. The Ark varmer opp for Scissor Sisters på Idrettsplassen tirsdag 3. juli, skriver Quarfestivalen i en pressemelding i torsdag.

Svenska Akademien består av i alt syv medlemmer, og serverer reggae-rytmer med snert. Flere av medlemmene har i utgangspunktet bakgrunn fra hip hop-miljøet, og på slutten av nittitallet fant ska-punk-reggae-trommisen Carl Martin “Sture” Vikingson at han ville bygge sitt eget store kollektiv av rappere og produsenter. Dermed ble gruppa født.

I utgangspunktet skulle gruppa lage hip hop-musikk, men da Staun-kompis Ivan “GeneralKnas” Olausson-Klatil (ja, det var navnet.) kom inn i bildet, vippet de over på reggae.

Bandet debuterte i 2001 med plata "Med Anledning Av", og gjennom karrieren har bandmedlemmer kommet og gått. På det meste bestod Svenska Akademien av ni medlemmer.

Quarts første Grand Prix-band The Ark ble sist sett som svenske Grand Prix-deltakere, hvor de gjorde en solid innsats og havnet på åttende plass etter hele Øst-Europa.

Glam-gruppa debuterte med albumet "We Are The Ark" i 2000, men har utgivelser helt tilbake til 1997 på samvittigheten. Ola Salo, Mikael Jepson og Lasse “Leari” Ljungberg var bare fjorten år da de startet bandet seks år før dét igjen. Før førstealbumet We Are The Ark fra 2000 hadde også Martin Axén og Sylvester Schlegel joina. Med Jens Andersson som offisielt ble med i fjor teller de nå for tiden seks i bandet.

I alt har gruppa rukket å gi ut fire album og i tillegg klart å erte på seg hele det amerikanske folk da de kom i skade for å vitse med 9/11 mellom to låter da de spilte på åpningsseremonien for den nye svenske ambassaden i Washington. Og det rett før deres omfattende USA-turne skulle gå av stabelen.

Sikkert og visst er det i alle fall at tirsdag 3. juli bli en skikkelig glammete opplevelse, når The Ark varmer opp for Scissor Sisters.