— Stemningen økte maks da Peter dro, sier Alice Balto som syntes det rett og slett ble «koselig» da bråkebøtta fra Kristiansand gikk ut av årets «Robinsonekspedisjonen».

— Vi jentene kunne komme ut av hiene våre uten å bli rakka ned på.

Turbo ved retur I de siste episodene har sjokkerte seere blitt vitne til Peter Arambasics verbale overfall mot Alice. Hun ble den avgjørende stemmen som gjorde at Peter for noen uker tilbake måtte møte i duell med lag nord-deltakeren Gunnar Norbeck. Peter tapte kampen og måtte dermed forlate øya.

Men få dager senere ble Gunnar tatt ut av ekspedisjonen på grunn av dårlig rygg og kokken Peter fikk komme tilbake. Og da var han ikke blid.

Som Alice selv sier:

— Det ble rolig da han dro og turbo da han kom tilbake.

Støter et helt folkeslag I løpet av flere episoder skjelte Peter ut Alice med setninger som:

«Ta den stygge r... di og forsvinn. Jeg gidder ikke sitte ved siden av deg. Det lukter jo dritt langt fra.»

«Hun der s.... samekjerringa, hun er en forbaska stygg heks og bitch.»

— Er det ekstra sårt når han angriper din samiske bakgrunn?

— Jeg tåler det meste, men han har jo faktisk rakket ned på et helt folkesalg. Og det er ikke alle som takler dette like bra. Men jo forstår og støtter de som reagerer. Det er altfor lett å bruke «same» som et skjellsord i dag, mener 27-årige Alice som fremdels har noen positive ord å si om sin tidligere konkurrent:

— Peter var veldig motivert i kampene og var flink til å lage mat til alle.

- Lar seg ikke kue av menn Kun én gang i løpet av de tøffe dagene vurderte tannteknikeren fra Alta å trekke seg fra konkurransen, men på grunn av sin stahet sto hun løpet ut.

— Jeg lar meg aldri knekke av en mann. Jeg hadde jo angret resten av livet hvis jeg lot Peter få sjefe over meg, smiler Alice som ble overrasket over 47-åringens harde reaksjon.

— Han hadde jo vært tre dager på land og spist og kjefta masse der. Men han var bare enda sintere da han kom tilbake.