KRISTIANSAND: — Vi har 16-17 potensielle låter til plata, og satser på å gi den ut innen februar neste år, sier vokalist David Jones.

De fem guttene i Kristiansandsbandet Davy Jones' Locker får besøk av produsent Mike Jensen (26) i slutten av neste måned. Da skal de bure seg inne i Sanden Medias studio på Gimlekollen for å spille inn sin første fullengder. Planen er å gi den ut innen februar neste år.

Kontakten med amerikanske Mike med det norskklingende etternavnet ble opprettet under South By Southwest (SXSW) i Austin, Texas, i vinter. Mike Jensen er for øvrig med i bandet «Showbread», som er kjente i USA og har gitt ut tre album. Guttene i Davy Jones' Locker har vært fan av «Showbread» de siste tre årene.

Idealistisk

— Vi har klokkertro på Mike. Han jobber med up and coming artister som er kule, men ukjente. Han er idealistisk i forhold til musikk, og tenker på mer enn penger. Det er viktig for oss, sier Jones.

Når fullengderen er ferdig innspilt rett før julestria setter inn, skal den mikses i RadioStar Studios i California. De har tidligere jobbet med storheter som Red Hot Chili Peppers og Tool.

Davy Jones' Locker ga ut EP-en «Healthy People Prepare To Die» i 2005. Den fikk gode kritikker, blant annet en femmer i Fædrelandsvennen. Nå er det på tide med noe nytt.

— Vi går i studio for å ha noe å være på veien med. Etter at plata er ferdig innspilt skal vi ut på turné, sier gitarist Stian Herdal.

— Hvordan blir sounden på den nye plata?

— Mer leken enn tidligere. Vi har mer fokus på den gode melodien. Det er mer luft og dynamikk i låtene, forklarer bassist Morten Øya.

— Jeg tror få norske band vil låte som vi vil gjøre på den nye plata. Mike er også veldig opptatt av at vi skal lage en plate som skiller seg ut, sier David Jones.

Spillesugne

Den siste konserten bandet spilte var på Gloria Flames i Oslo under Øya-festivalen i august.

— Vi er veldig gira og spillesugne nå. Vårt mål er å spille masse konserter. Det er det som driver oss fremover, sier David Jones.

Guttene finansierer utgivelsen selv, med hjelp fra noen private sponsorer. I tillegg har de fått 20.000 kroner i støtte fra Cultiva Express. De er enn så lenge uten plateselskap, men satser på at det nye fullengderen vil få fart på sakene.

— Vi har forhåpninger og ambisjoner om å bli utgitt både nasjonalt og internasjonalt, men i første omgang satser vi på Norge, sier vokalist David Jones.