KRISTIANSAND — Det er ikke til å legge skjul på at jeg var nervøs, sier en glad og dehydrert reservetrommeslager Geir Øyvind Vågane (17). I går kveld spilte han av seg skrekken på Charlies bak bøttene til Rules of Engagement.

Det var etter kun fem øvinger unge Vågane livedebuterte for det hardtslående bandet. Omstendighetene kunne vært mindre alvorlige.

Kniver om finaleplass

Det står nemlig om finaleplass til Zoomkonkurransen i Oslo, og den lokale kvalifiseringen finner sted på Charlies onsdag, torsdag og fredag. I går spilte disse bandene om plass til lokalfinalen: Mellowmars, Rules of Engagement, Camp Abby og Evan Seleven.

I kveld er det Middle End, Pony the Pirate, Nobodies og In Minor som skal knive om juryens gunst. Og fredag spiller de tre beste lokal finale om plass i landsfinalen i Oslo.

Et støttende og stadig mer tallrikt publikum stappet seg inn på Charlies i går kveld, og det blir neppe færre mot helgen.

Det er bra for arrangør Trash Pop, som fikk en prestisjetung tillit da de ble spurt om å ta på seg landets eneste ambulerende Zoomkvalik.

Landsomfattende

Den landsomfattende konkurransen har siden 2005 vært arrangert av NRK P3 og Norgesnettet i samarbeid. En av vinnerne fra 2005 er etter hvert godt kjente Heroes & Zeros fra Lillesand. «Alle» vet hvordan det gikk med dem: den påfølgende vinteren høstet de inn premien i form av en landsomfattende turne til Norgesnettets scener. Senere har de fått platekontrakt, før de i vår ga ut debut-cd-en «Strange Constellations».

Årets finale går i Oslo 21. og 22. november, etter at lokale kvalifiseringsrunder har gått i Tromsø, Trondheim, Stavanger, Bergen, Oslo og altså Kristiansand. Tidligere hadde Bodø den ambulerende kvaliken, men nå har Norgesnettet gitt denne til Kristiansand og Trash Pop.

— Trash Pop har et godt rykte nasjonalt og vi vet de er flinke, sa Persi Iveland i Norgesnettet til Fædrelandsvennen da tildelingen var klar i juni i år.

I kveld er det altså klart for runde to. Hva skjer når Nobodies fra Eiken kommer for å vise byfisene at ballerock fra skogen slår hardest?