Listen over storstjerner som skal opptre eller dele ut priser på årets MTV EMA vokser stadig.

MTV opplyste mandag at Dave Grohl fra Foo Fighters og Nirvana blir backstage-kommentator når prisene skal deles ut 1. november. Grohl får med seg Foo Fighter-trommis Taylor Hawkins i kommentatorboksen.

De to skal bidra med personlige kommentarer, nyheter fra backstage-området og sladder fra prisutdelere, gjester og prisvinnere.

Snoop Dogg hovedvert Prisutdelingen skal ledes av Snoop Dogg, som får hjelp av en rekke stjerner til å dele ut prisene. Blant utdelerne finner vi blant andre Joss Stone, Serj Tankian fra System of a Down, Michael Stipe fra R.E.M, Wyclef Jean og den tidligere tennisstjernen Boris Becker.

Listen over artister som skal opptre er ikke noe mindre imponerende, med navn som Avril Lavigne, Foo Fighters, Mika, My Chemical Romance, Will.I.Am og Nicole Scherzinger fra Pussycat Dolls.

Aleksander With ensom nordmann Det ser ikke lovende ut med tanke på MTV-priser til Norge i år. Alexander With er den eneste norske artisten på nominasjonslistene. Han er en av 18 semifinalister i kategorien «New Sounds of Europe», og har tøff konkurranse fra blant andre britiske The Klaxons.

I denne kategorien blir én av de nominerte nådeløst stemt ut hver dag frem til det bare gjenstår tre navn den 28. oktober.

Disse tre finalistene kommer til å delta på prisutdelingen, og vinneren kåres av seerne via avstemning på SMS og internett. I tillegg til prisen får vinneren opptre live på showet.