KRISTIANSAND: — Vi fikk en del negative tilbakemeldinger da vi i fjor var medarrangør på Idol-konserten, bekrefter styreleder Magne Aasheim Knudsen, vel vitende om at festivalen gjorde svært gode penger på Idol-arrangementet.

Nærmere 40 prosent av overskuddet i Quartfestivalen 2005 stammer fra nettopp Idol-konserten. Over 9000 ungdommer tok turen til Bendiksbukta søndagen etter at Quartfestivalen hadde avsluttet sitt program. Scenen sto ferdig rigget, og Quart trengte bare å stille med frivillige mannskaper. På denne jobben tjente Quart hele 620.000 kroner.

— Det var eksepsjonelt bra for oss, selvfølgelig, sier Aasheim Knudsen.

Profilproblem

Til tross for klingende mynt i kassa er festivalsjef Toffen Gunnufsen tilfreds med at Quart ikke blir med på idolhysteriet kommende sommer.

— Det blir et profilproblem for oss dersom vi er med og arrangerer en slik konsert. Vi blir linket opp mot noe som ikke er innenfor vårt konsept, sier Toffen.

— Men det er jo lettjente penger?

— Vi hadde gått i pluss uansett i fjor. Det var ikke Idol-konserten som reddet fjorårets overskudd, understreker Toffen.

— Dessuten var det to lokale Idoler som gjorde det svært bra i konkurransen i fjor. I så måte var det en ganske sikker investering, sier Toffen.

Han har liten tro på at årets konsert vil få Kristiansand til å gå mann av huse for å se årets Idoler. Jorun Stiansen og Alejandro Fuentes var som fluepapir på kidsen i fjor sommer.

— Jeg tviler på at årets idoldeltagere har samme appell. Fjoråret var spesielt med to idoler fra vår region, sier Toffen.

For å unngå profilkollisjoner i fremtiden, planlegger Quart å opprette et eget aksjeselskap ved siden av Stiftelsen. Det nye selskapet skal kunne påta seg arrangementer og enkeltstående konserter som verken besudler festivalens profil eller setter festivalens økonomi i fare. Håpet er selvsagt at selskapet skal generere inntekter til Stiftelsen.

— Pengene det nye selskapet måtte tjene skal utelukkende skytes inn i stiftelsen, sier Magne Aasheim Knudsen.

Quart Classic

Et konsept Quart lenge har hatt i støpeskjeen er Quart Classic. En artist utenfor festivalens offisielleprogram som alene makter å fylle opp Bendiksbukta. Under piggsveisen til Toffen har det allerede i vinter boblet ideer om en konsert kommende sommer.

— Jeg har allerede sjekket ut artister som Bob Dylan, Sting og Neil Young, ja til og med Metallica. Men ingen har så langt vært tilgjengelig, sier Toffen. Han avslører at Guns´n Roses var brennhete helt inntil Roskilde satte ned foten og krevde eksklusivitet.

— Blir det Quart Classic allerede til sommeren?

— Jeg tviler, tiden begynner å bli knapp, men det er klart at hvis Prince eller en annen artist av samme kaliber står og skraper på døra, så skal vi nok få til noe, sier Toffen.