Egentlig skulle Nicole Richie møte opp i retten onsdag 11. juli, men datoen er blitt forskjøvet med en måned.

Richie fikk bevilget utsettelsen ettersom en rusekspert som skal tale hennes sak er på ferie og ikke kommer tilbake før i midten av august.

— Ugyldig urinprøve

Det var 11. desember i fjor at Nicole Richie ble pågrepet i Los Angeles etter at hun kjørte i motsatt kjørefelt på motorveien.

Politiet hadde høy mistanke om at «Simple life»-stjernen satt bak rattet i ruspåvirket tilstand og ifølge lovens lange arm skal Richie ha innrømmet ved arrestasjonen at hun hadde tatt et par Vicodin og røyket pot før kjøreturen i sin sorte BMW.

Men til tross for tilståelsen – nå mener Richie at hun er uskyldig og at urinprøven som ble tatt av henne er upålitelig. Å teste blodet i slike saker er generelt beregnet som mer nøyaktig.

Hovevitne ikke ledig

For å få urinprøveteorien bekreftet, har Richie hyret inn en rusekspert som ikke er tilgjengelig for å møte i retten før hovedsommeren er over.

— Dr. Terence McGees vitneutsagn vil være kritisk for frøken Richies sak og det finnes ingen andre fagmenn som er engasjert av forsvaret som kan vitne i dette angående, skrev Richies advokat, Shawn Chapman Holley i erklæringen.

Dette godtok dommeren og den nye rettsdatoen for Nicole Richie er dermed flyttet til 16. august.

Gammel dom fører lang soning?

I tillegg til 2006-kjøringen, ble Nicole Richie også domfelt etter en annen fyllekjøringsepisode for fire år siden.

Og det er denne historien som kan bety store problemer for 25-åringen: Californias lov sier nemlig at hvis du blir dømt for kjøring i ruspåvirket tilstand to ganger i løpet av ti år, kan du få mellom 90 og 365 dager i fengsel.

Det svirrer også mye snakk rundt Richie i disse dager og de fleste vil ha det til at hun skal gifte seg og ha barn med Good Charlotte-vokalisten Joel Madden.

Ingen av ryktene er bekreftet, men Nicole skal visstnok være tre måneder på vei.