— Prosessen med å finne ny vokalist i Vamp ligger foreløpig på is mens bandmedlemmene har sommerferie, forteller Jan Paulsen, direktør i Vamps plateselskap MajorStudio. I august møtes medlemmene igjen for å diskutere og vurdere ulike alternativ.

Ny plate

Vamp har planer om å gi ut ny plate i 2008, men før innspillingen kan starte må den nye vokalisten være på plass.

— Alle planer foreløpig går ut på å starte innspillingen av det nye albumet i høst. Den nye vokalisten må derfor være på plass tidlig i høst, i løpet av august-september, sier Paulsen.

Etter at Vidar Johnsen sluttet som vokalist i Vamp i februar, etter flere interne disputter, har ryktene versert i media om et samarbeid mellom Vamp og Morten Abel. Paulsen bekrefter at de snakker sammen, men avviser Abel som ny fast vokalist.

Samarbeid med Abel

— Det har ikke vært noen utvikling i planene med Morten Abel siden sist på grunn av sommerferien, men vi skal møtes igjen og diskutere hvordan vi kan samarbeide, forklarer han.

— Er Morten Abel aktuell som ny vokalist i Vamp?

— Nei, det er ikke aktuelt at Abel blir fast vokalist i Vamp.

Musikal

Selv om Vamp har hatt pause fra konserter etter suksessåret 2006, er de på ingen måte glemt. Den 7. september har Vamp-musikalen «Hallo-Adjø» premiere på Haugesund Teater.

Musikalen er skrevet av teatersjef Birgit Amalie Nilssen og er basert på Vamps sanger og tekster.

FAKTA

Fra Haugesund, startet i 1990. Bandets første vokalist Jan Ingvar Toft sluttet i bandet i 1998. Siden 1999 har Vidar Johnsen vært tilknyttet Vamp som fast vokalist, men sluttet i februar i år. De tre nåværende medlemmene i Vamp er Øyvind Staveland, Torbjørn Økland og Calle Apeland.

Vamp ble kåret til Årets spellemann på Spellemannsprisen 2006. Året 2007 har vært et hvileår for Vamp som varsler ny plate i 2008. Innspillingen av den nye plata skal etter planen starte i høst.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix