Egentlig skulle ikke Kiefer Sutherland ha sjekket inn i fengselet før 21. desember ettersom han ville ferdiggjøre filmingen av serien «24» før han fikk et fangenummer på brystet.

Men på grunn av streiken blant skribentene i Hollywood, har alt av «24»-opptak blitt midlertidig stanset og dermed så Sutherland ingen grunn til å utsette det uunngåelige.

Onsdag kl 17.30 lokal tid overga han seg til Glendale City jail. Dette skriver TMZ.com.

Soner 48 dager

Og det er ikke få dager Sutherland må tilbringe bak murene. Hele 48 dager må han sone for promillekjøring (fra september 2007) og for å ha brutt reglementet for prøvetiden (fra en annen promillekjøring i desember 2004).

Det betyr at både jul, nyttår og bursdagen hans (21. desember) må tilbringes som fange nummer 1085109. Glendale City jail er et privat fengsel med kun 48 celler, men det betyr ikke at skuespilleren får noen spesielle goder av den grunn.

Han er allerede iført den oransje fangedrakten og hadde med seg undertøy og bøker da han ankom fengselet.

En vanlig innsatt

Randy Adams, politisjefen i Glendale, kan bekrefte at det forventes at Sutherland vasker klær og utfører kjøkkentjeneste som alle andre innsatte.

– Da Sutherland sjekket inn, ble kjendisstatusen lagt igjen ved døra, bekreftet Adams onsdag.

Sutherland får også sin egen celle under oppholdet ettersom det er vanlig for alle langtidsinnsatte å ikke ha en cellekamerat.

Kiefers «bolig» inneholder et toalett, en vask og en drikkefontene. Dusj deles det på i fellesrommet.

Ekstradom onsdag

Og det blir ikke akkurat mye Hollywood-selskap for Sutherland framover. Han får kun ha besøk to ganger daglig (mellom kl 13-16), 15 minutter pr besøk.

Tidligere onsdag dømte også dommer Stuart M. Rice Kiefer Sutherland til fem års prøvetid, i tillegg til at 40-åringen må fullføre et 18-måneders alkoholprogram og må gå til ukentlige terapitimer i seks måneder.

Da Sutherland ble fengslet onsdag ble han målt til 178 cm og veide bare 68 kg.