I det relativt nye ungdomsprogrammet «Waschera» på TV2 kan seerne sende inn tekstmeldinger der de ytrer sine meninger og hilser til venner og bekjente.

Men i torsdagens sending dukket det opp noen tvilsomme sms-er. Blant meldinger som «Jeg elsker deg, Pål» kom beskjeder rullende over skjermen med både sex-snakk og sjikane av enkeltpersoner.

«Kåt gutt lyst til å fingre.»

«(Fornavn) fra Sortland/Karlsnes e' fette stugg. Skaff dæ et jævla liv. Hate dæ. Håpe du ser på.»

«Er dere nakne? Sex?»

«(Fornavn) er et felleshøl.»

Menneskelig svikt «Waschera» er et direktesendt uformelt program og tar for seg tema som ungdom er opptatt av som film, musikk og sex. I tillegg kjøres det konkurranser og kjendiser besøker studio.

Torsdagens «Waschera» ble sendt fra kl 16.10 – 16.35 og ble gjestet av blant andre Bertine Zetlitz og Gaute Ormåsen.

Og selv om ungdomsprogrammet har folk som kontrollerer og godkjenner alle tekstmeldinger som kommer inn, gikk det altså galt denne uken.

TV2 legger seg nå flate etter sms-tabben.

– Det oppstod en menneskelig svikt, forklarer informasjonssjef Marianne Røiseland i TV2. – Slike meldinger skal vi ha kontroll på, spesielt når det dreier seg om en såpass ung aldersgruppe som ser på.

Skal normalt ikke godkjennes Ifølge Røiseland tok «Waschera»-redaksjonen en runde på tekstmeldingene som hadde sluppet igjennom umiddelbart etter sending.

– «Waschera» legger seg paddeflat og beklager, sier Røiseland og erklærer at programmet har en oversikt over ord/uttrykk/skrivemåter på sms som ikke skal vises på skjermen.

– «Waschera» skal ikke være et sted for å mobbe og de som ønsker å sende slike meldinger i framtiden, kan like godt la være. De skal nemlig ikke på tv, konkluderer pressesjefen.

Ikke Medietilsynets område Men selv om TV2s sensur ikke var god nok, berører ikke problemet Medietilsynets regelverk.

– Dette er kanalens eget ansvar, konstaterer Gudbrand Guthus i Medietilsynet.

– En slik problemstilling angår ikke Medietilsynet så lenge det ikke virker skadelig for barn, fortsetter områdeleder Guthus som samtidig presiserer at alle kringkastere må følge bestemmelsene i straffeloven.

TV2 har nå fjernet torsdagens sending av «Waschera» på web-tv, TV2 Sumo.