KRISTIANSAND: — Dette blir den rareste konserten på Trash Pop i 2007, punktum, sier bookingsjef Louis Holbrook.

Sunburned Hand of the Man kommer rett fra Göteborg, og skal videre til Finland etter stoppet i Kristiansand. Gruppa er fra Massachusetts, dannet i 1997 med medlemmer fra den pønkpsykedeliske trioen Shit Spangled Banner. Enkle bandnavn er helt klart ikke i fokus, og det er ikke enkel musikk heller.

— De kommer med åtte stykker, hvorav sju er musikere som skal på scenen. Så lager de klanger og støy og bråk, forklarer Holbrook.

Bandet blir assosiert med musikkbevegelsen «New Weird America» - en bølge av psykedelisk folkemusikk som bygget seg opp rundt årtusenskiftet. Her lar man seg influere av psykedelia-gruppene fra 60- og 70-tallet, men blandet inn inspirasjon fra blant annet metall, frijazz og elektronika. Høres dette ut som musikalsk mandagsmat for deg, er Charlies Bar stedet å innfinne seg i kveld.

— Det blir en konsert for alle som har sansen for noe helt utenom det vanlige, understreker bookingsjefen, som også har andre konsertkonsepter på gang.

Nytt konsept

Fra og med førstkommende torsdag starter Holbrook opp et splitter nytt konsept på Lundskråga Pub, kalt Pop Up.

— Det ble nei til mange band som prøvde seg på Trash Pop, og i Kristiansand er det ikke så mange alternativer. Derfor tenkte jeg det ville være gøy å etablere en scene som var kun for de ukjente, sier Pop Up-pappaen.

Disse ukjente bandene skal hentes fra fjern og nær:

— Nær, ikke som i lokalt, men innen landets grenser, og fjern som i utenfor landegrensene, spesifiserer han.

Hver torsdag skal musikkinteresserte kunne ta turen over Lundsbrua og bli overrasket på «Kråga».

— Alt blir veldig enkelt og garasjepreget, og veldig intimt siden vi bare har plass til 50-60 stykker, sier Holbrook.

Foruten hip-hop og metall, blir de fleste sjangre å finne fremover. Første band ut er Awesome Color fra Michigan.

— Det er steintøffe, hårete garasjesaker. De er kjent for å ha spilt gitar med føttene på noen gigs - så folk får bare se, lokker bookeren.