KRISTIANSAND: — Dette er veldig kult. Det gir Kristiansandsband en helt spesiell sjanse til å synliggjøre seg, sier Kjetil Nordhus, prosjektleder ved Kristiansand Rock City Kristiansands servicekontor.

Ble invitert

120 mennesker var på Rock Citys årsmøte På Hjørnet tirsdag kveld. I samme anledning takket styret i Rock City ja til en invitasjon fra Oslo Musikkfest.

— Dette er første gang Musikkfest, som er tidligere Musikkens Dag, inviterer en ekstern aktør til å delta. Spørsmålet ble først rettet til Quartfestivalen, og deretter spurte de oss om vi ville bli med. Nå blir det en helt egen kristiansandsscene i Oslo 2. juni, forteller Nordhus begeistret.

I mars var som kjent en gruppe kristiansandsband i Texas for å promotere seg selv på South x Southwest i Austin. Der var det ikke lett verken å bli sett eller hørt.

På Musikkfest i Oslo er sjansen større.

Vil trekke sørlendinger

  • Vi skal antakelig være på gata foran Teddy's Softbar. Vi leier scenen gratis, mens det tekniske må vi ordne selv. Det MÅ vi bare få til. Vi vil også prøve å trekke med oss mange av sørlendingene som er bosatt i Oslo. Det ble jo i fjor arrangert en egen sørlandsfestival på Teddy's Softbar, sier Nordhus.

Nå må band og artister som vil spille på Musikkfest melde sin interesse til Rock City via nettstedet www.rock-city.no.

Også på andre felter jobber Rock City med synliggjøring av Kristiansandsmiljøet.

Styret har nemlig sendt søknad til Zoom/Urørt-turneen om å skaffe Kristiansand den ambulerende kvalifikasjonsrunden under årets arrangement.

Det skjer etter at Zoom i utgangspunktet var meget skeptisk til Kristiansand som arrangørby.

— Men stemningen snudde helt etter den svært vellykkede Zoom-konserten på Kick nå i mars. De skjønner at det er noe på gang i byen, og de ville gjerne ha søknad fra oss på den ambulerende kvaliken, forteller Nordhus.

Han tror også sjansen for å få innvilget søknaden øker fordi Trash Pop har tatt på seg å arrangere kvalifikasjonsrunden.

— Trash Pop er en kvalitetssikrer, sier Nordhus, vel vitende om at arrangørklubben har skaffet seg godt rykte langt ut over byens grenser.