Da bestevennen Fredrik måtte forlate øya i forrige episode, var det et tungt slag for Isak Ladegård (23). De to hadde samme mål og mening med å være på øya: Å bevise for seg selv at de kunne takle Robinson-livet.

Nektet å være falske

I forrige episode måtte Fredrik reise hjem, og i kveld ble Isak offer for den sterke jente-alliansen.

— Taktikk og baksnakking er ikke for oss, og jeg føler begge overbeviste om at vi taklet situasjonen bra. Jeg føler jeg definitivt hadde vært en verdig vinner av «Robinson », og det var det jeg trengte å bevise for meg selv da jeg meldte meg på. Det er skikkelig kjipt at vinneren av ekspedisjonen kan surfe inn til seier på taktikk. Det hadde vært mye bedre å ha fire verdige finalister, og både Fredrik og meg nektet å være falske for å komme videre, sier Isak.

Grusom krypdyr-spising

At det kom til å bli han som måtte gå, var han likevel forberedt på fra det øyeblikket han tapte kveldens spise-konkurranse.

— Uff, det var helt forferdelig. Jeg visste at jeg kom til å ryke om jeg ikke vant, men jeg klarte ikke spise de ekle greiene. Samtidig var jeg klar over at Peter ville gjøre alt for å vinne, hvis ikke ville det vært han som måtte dra, sier Isak.

Peter provoserer

I kveldens episode kom kontroversielle Peter tilbake til øya etter at Gunnar måtte kaste inn håndkleet på grunn av en vond rygg. Det falt ikke i god jord hos jentene, som over en lengre periode har hatt en sterk allianse.

— Jeg visste jentene var mot oss og kom til å stemme oss hjem. Det ble skikkelig sur stemning når Peter kom tilbake. Han holdt seg helt for seg selv og nektet å snakke med andre enn Kenneth og meg. Jeg ble kjent med han i begynnelsen og synes han var en hyggelig fyr, men han har et sinnsykt konkurranseinnstinkt og jeg vet han overreagerte i mange tilfeller og ble veldig sint, sier Isak.

- Jentene var late

23-åringen fra Oslo har ikke bare positive ting å si om jentene som over en lengre periode har rottet seg sammen på øya.

— Jeg synes de var late. Noen gadd ikke gjøre noe, og jentene kunne definitivt ha tatt mer tak.

Isak føler han har blitt fremstilt på en god måte i programmet, og har i etterkant kun fått positive tilbakemeldinger fra venner, familie og folk som kjenner han igjen på byen. Han angrer heller ikke på noe av det han gjorde eller sa i programmet, men innrømmer at det til tider var beinhardt å være på øya.

— Det var forferdelig hardt. Jeg var så utrolig sulten, og gikk ned 10 kilo mens jeg var der nede. Det var et sjokk å se seg i speilet første gang etterpå! sier han.

Feirer jul med Fredrik

Nå er han derimot tilbake i gjenge og har holdt kontakten med Fredrik etter at de kom hjem. De har vært flere ganger på besøk hos hverandre og i jula skal begge reise til Isaks familie i Tanzania, hvor de planlegger å starte et eget campingsted.

— Vi er så godt som sammen! He he. Og når vi reiser til Tanzania skal vi skikkelig leve jungel-livet og klatre i trærne og sånn, ler Isak, som er i godt humør på tross av at han måtte forlate Robinson-skuta rett etter at lag Nord og Sør ble slått sammen.