STAVANGER: Dagen etter dagen Kaizers satte punktum, sitter Tord Pedersen på flybussen. Lykkelig og trist på vei tilbake til Trondheim. Han reiste alene til Stavanger, fikk med seg de tre siste konsertene til favorittbandet og dro hjem igjen. Men han var ikke alene lenger. Ved siden av ham sitter oljefatet Janove har svøpt i svette og slag, skriver Aftenbladet.no.

– Er du en lykkelig mann, nå?

– Lykkelig og trist. Det var veldig vemodig å se dem gå av scenen. Det kan ha vært den siste gangen jeg så dem. Har litt sånn tomhetsfølelse nå, men jeg var lykkelig på konserten i går.

Mange kunne nok tenkt seg det oljefatet. Kaizers konsertsignatur.

ANMELDELSE: 100 prosent Kaizers

– Når jeg først fikk den tønna, er jeg glad for at det var fra den aller siste konserten, sier Pedersen.

Men ei tønne med på flyet?

– Hehe. Ja, den skulle med hjem.

En godt gira Janove Ottesen gyver løs på tønna. Den er nå Tord Pedersen sin. Snart er den nattbord. Foto: Jon Ingemundsen

Først tok oljetønna flybussen med Tord fra Stavanger til Sola. Så fikk den reise som spesialbaggasje på flyet. Så videre med flylbussen igjen. Snart er den hjemme. – Hva skal du gjøre med tønna, da?

– Den er planlagt som et slags nattbord.

Og oppå der skal Tord Pedersen ha bilder eller noe Kaizers-relatert.

Vurderte eget flysete

– Det gikk bedre enn det kunne ha gått. Alternativet var å kjøpe et eget flysete til den. Ellers måtte jeg sendt den med transportfirma eller noe. Jeg ville betalt det som skulle til uansett.

Pedersen kom til Stavanger torsdag. Siden det har han stort sett befunnet seg på området rundt DNB Arena. Han kom tidlig og dro sent. Var bare innom hotellet og spiste litt og sov. Men som Kaizers-fan føler man seg aldri alene, sier han.

– Jeg har vært på over 20 konserter, og treffar alltid folk igjen som jeg møter før konsertene. Det er et fellesskap der, så det er ikke ensomt.

Han forteller at de holder konakten eller også.

Lørdagen var det som kjent siste dans. Tord Pedersen sto hele dagen utenfor konserthallen i går — for å få den beste plassen foran scenekanten.

Det fikk han. I tillegg fik han altså ei tønne - og ei trommestikke.

Pedersen har brukt noen kroner denne uka. Han vet ikke hvor mange.

– Det spiller ingen rolle.

Kan bli tur til New York

– Tror du på et comeback?

– Ja, tror og håper på det. Men de virker veldig troverdige på det med den pausen... Men jeg kan jo ikke tro det helt likevel. Om noen år..?

Vi vet at Kaizers er i gang med å rydde terreng for en ny musical. For eksempel på Broadway.

– Drar du da?

– Jeg ser ikke bort i fra det. Jeg var i London og så dem i mai. London-konserten og den i går er de desidert beste konsertene jeg har vært på med dem. Kanskje lørdagens var aller best.

Og hvorfor det?

– Det skyldtes litt stemningern blant publikum også. Alle var veldig gira. Det var en ekstrem energi både i bandet og i publikum. Kaizers traff veldig godt på settlista. De bytta litt ut fra torsdag og fredag, og hadde de aller beste sangene i går.

Håper og håper og håper og...

En siste hilsen til Kaizers?

– Tusen takk for alle de opplevelser dere har gitt! Lykke til med alle prosjeketene. Jeg håper med alt det går an å håpe med og krysser alle fingrene for å få sett dere igjen!