Lørdag døde skuespiller Trond Brænne, 59 år gammel, skriver Aftenposten.

— Dette var forferdelig trist, sa Hauk Heyerdahl, leder i Norsk Skuespillerforbund lørdag kveld.

Aftenposten snakket med Heyerdahl etter lørdagens première på forestillingen deLillos - livet er en liten dings på Nationaltheatret. Han merket at flere var preget av den triste nyheten.

— Det var rart å være der, syntes han.

Forbundslederen hadde jobbet med Brænne flere ganger.

— Han var en stor skuespiller og et stort menneske. I tillegg til å være skuespiller, var han også forfatter og leste inn mye bøker, fortalte Heyerdahl.

Teater i sorg

Teatersjef Hanne Tømta ved Nationaltheatret var også preget av dødsfallet i lørdag kveld.

— Trond Brænne var en svært høyt elsket skuespiller og en allsidig kunstner. Hele teateret er i sorg og sjokk over det triste som har skjedd. Nå er vi mest opptatt av familien som har mistet en av sine kjære så tidlig, sa Tømta.

Skuespilleren var fast ansatt ved Nationaltheatret, og det hadde han vært siden 2001. Ved teateret hadde han roller som kongen i Tre Musketerer , Aigevs i Medea og Kulygin i Tre Søstre .

Engasjert utenfor scenen

Tidligere arbeidet han i 20 år på Det Norske Teatret, der han spilte ledende roller i alt fra stykker av Ludvig Holberg og William Shakespeare til Oskar Braaten. Brænnes første store rolle var David i Mot raudt lys av Yvonne Keuls.

Brænne var også engasjert utenfor teaterscenen, blant annet med radioteater, film og TV. Han har dessuten skrevet en rekke sanger, hørespill, teaterstykker og barnebøker.

Brænne mottok flere priser, Spellemannsprisen, Radioteatrets Blå Fugl, Kardemommestipendet fra NOPA, Teskjekjerringprisen og Barneradioens krystall.