KRISTIANSAND:Jeg vil gi noe tilbake til Kristiansand, for jeg føler meg kjempevelkommen her. Så nå ønsker jeg å si takk med denne musikken , sier Simon Breyer på sin norsktyske sørlandsdialekt.

Breyer er opprinnelig fra Saarbrücken i Tyskland, men har vært hornsolist i Kristiansand Symfoniorkester (KSO) siden høsten 2009. På halvannet år har 32-åringen lært seg norsk, og til sommeren flytter kona Juliane også til Kristiansand.

Fredag spiller han nattkonsert i Kristiansand domkirke, og da har han fått med seg sin barndomsvenn, pianisten Thorsten Lindner, som også er fra Saarbrücken.

Vi kjenner hverandre fra ungdommen, og spilte litt sammen da. Men vi har aldri spilt sammen som profesjonelle musikere, så vi gleder oss , sier Breyer.

SE VIDEO: Få en smakebit fra det duoen skal spille til fredag i videoen øverst i saken!

Ekte lidenskap

Duoen skal spille stykker av Robert Schumann, Richard Strauss, Paul Hindemith og Francis Poulenc, og de som kommer fredag kveld kan forvente seg kammermusikk med ekte lidenskap.

— Jeg har valgt disse verkene fordi jeg elsker dem. De har et sterkt romantisk uttrykk, og jeg føler jeg kan identifisere meg med dem, sier Breyer.

Det er ikke ofte du hører horn og piano sammen, men nå får publikum en mulighet til å høre denne type kammermusikk. Det er en uttrykksfull kombinasjon , sier Lindner.

Les mer om konserten i tirsdagens utgave av Fædrelandsvennen!